Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szeretünk ATM-nél fizetni - Lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyar Idők a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnökével közöl interjút. A Magyar Hírlap azt írja, hogy az önálló szerencsejáték-felügyelet eddig hetvenhét, törvénytelenül működő honlapot tett ideiglenesen elérhetetlenné.

Magyar Idők a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnökével közöl interjút. Jakab István a november harmadikán esedékes kamarai választásokkal összefüggésben azt mondta a lapnak, hogy ma már valamennyi szakmai szervezet egyet akar: egymást segítve sikeresen gazdálkodni. A jövőben erre az együttműködésre épülve születhetnek meg azok a stratégiai döntések, amelyek érdemben hozzájárulhatnak a magyar agrár-élelmiszeripar fejlődéséhez - fogalmaz az Országgyűlés alelnöke.

A Magyar Nemzet szerint jó néhány író, képzőművész és tízezernél több civil is felháborodott a sugarbabyk számára randikat hirdető Puncs.hu miatt. A petíciót aláírók a család védelmére hivatkoznak. Szerintük az oldal a prostitúciót támogatja, ezért az ombudsmantól, sőt a belügyminisztertől várnak valamilyen megoldást, illetve szeretnék elérni, hogy a Puncs ne reklámozhassa magát nyilvánosan.

A Magyar Hírlap azt írja, hogy az önálló szerencsejáték-felügyelet eddig hetvenhét, törvénytelenül működő honlapot tett ideiglenesen elérhetetlenné. A játékosoknak fontos tudniuk, hogy az ilyen honlapokon szerzett nyeremény bírósági úton nem érvényesíthető. Az internetes póker egyébként online kaszinójátéknak minősül, amire csak egyetlen cégnek van engedélye, de az sem üzemeltet ilyet.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy ugrásszerűen megnőtt a készpénzkiadó automatáknál végrehajtott befizetések száma. Ennek két oka van: számos bank nagy mértékben növelte az ilyen ATM-ek számát, és az ügyfelek is szívesebben használják ezt a módszert az időigényes és a fiókok nyitva tartásához kötött pénztári befizetések helyett.

A napi.hu arra figyelmezteti az olvasóit, hogy a régi húszezresekkel csak december végéig lehet fizetni, ezért érdemes megszabadulni tőlük. 8,8 millió darab, 176 milliárd forint értékű bankjegyről van szó, ami a teljes állomány öt százaléka - írja a portál.