eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lejár egy fontos határidő hamarosan - érkezik a figyelmeztetés

Lejár egy fontos határidő hamarosan - érkezik a figyelmeztetés

Emlékeztet a MÁV: október 31-ig érvényesíteni kell a diákigazolványokat.

Október 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényesítéséről.

A vasúttársaság MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az áll, hogy a vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány, és az előző félévben kiadott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek. Ezért a diákkedvezménnyel utazóknak érdemes időben gondoskodniuk a dokumentum érvényesítéséről.

A társaság felhívja a figyelmet, hogy a megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül további nyolcezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal vagy érvénytelen igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon - akár utólag is - igazolni.

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok a MÁV-Start vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi, félhavi, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között - emlékeztettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×