eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Soros György befolyásáról tájékozódik a kormány

Soros Györgynek nagyobb hálózata van Brüsszelben, mint a magyar államnak, és a magyar kormány információi szerint számos alkalommal használták föl ezeket a szervezeteket az európai döntések befolyásolására - mondta Lázár János csütörtök délután, a kormányülés szünetében.

A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki tájékoztatóján elmondta, a kormány rövid tájékoztatást kapott, hogy az elmúlt időszakban, milyen Magyarországot ért megjegyzések hangzottak el a Soros-aktával kapcsolatban. A fő kérdés, hogy a Soros-akták alapján volt-e olyan befolyásolási kísérlet az országot illetően, ami alapvetően befolyásolta-e az uniós döntéshozatalt. Fontos kérdés, hogy a nyilvánosságra került dokumentumok hitelesek-e.

56 milliárd forint a kórházaknak

Novembertől jelentősen emelkedik az egészségügy dolgozók bére – jelentette be Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy az orvosok bére például újabb 100 ezer forinttal nő.

Döntött a kormány a kórházak adósságának rendezéséről is, erre 56 milliárd forintot hagyott jóvá. Ebből az összegből rendezik a 30 napon túli adósságokat, és támogatást adnak azoknak a kórházaknak is, amelyek jól gazdálkodtak.

Lázár János megerősítette azt is, hogy novembertől indul az elektronikus szolgáltatási tér az egészségügyben.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×