eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Balázs Péter a pártokra vár - lapszemle

A Magyar Nemzet a lehetséges miniszterelnök-jelöltről ír, míg a Magyar Idők a karácsonyi bevásárlási szezonnal foglalkozik.

Balázs Péter megtette ajánlatát, most a pártokra vár – közli a Magyar Nemzet. A szocialistáknak elfoadható lehet a volt külügyminiszter, akinek neve nemrég merült fel a sajtóban esetleges miniszterelnök-jelöltként, de a DK egyelőre nem gondolkozik közös jelöltben. Az egykori tárcavezető a lapnak úgy fogalmazott, hogy amennyiben sikerülne együttműködnie a „mai demokratikus ellenzéki oldalon lévő pártok kritikus többségének”, abban vállalna valamilyen szerepet.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy egyre több áruházban kezdődik a karácsonyi ünnepek előtti bevásárlási szezon: idén további jelentős forgalombővülésre számítanak a kereskedők. A várakozások szerint tavaly decemberhez képest mintegy 3-4 százalékkal nő a boltokban eladott áruk mennyisége, a lakosság karácsonyi ajándékokra és az ünnepi asztalra szánt kiadásai pedig megközelíthetik a 200 milliárd forintot.

Sokba kerülne az újabb munkaszüneti nap – mondta Dávid Ferenc, a Vállaklozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a Világgazdaságnak annak kapcsán, hogy november végéig gyűjtik az aláírásokat a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítását célzó népszavazási kezdeményezéshez. Becslése alapján 50-70 milliárd forinttól esne el a magyar gazdaság, továbbá a köz- és a versenyszférában is fennakadásokat okozhat a változás.

Nagy baja lehet Magyarországnak a biomassza szabályozásából – közli a Portfolio. Hétfőn ugyanis nem támogatta a biomassza felhasználás érdemi fenntarthatóbbá tételét az Európai Parlament környezetvédelmi bizottsága, azonban míg sok uniós tagország nagyrészt a biomassza, így a rönkfa égetésével teljesíti megújuló energia célkitűzéseit, a kritikák szerint ezzel csak tovább fokozzák az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A napi.hu annak járt utána, hogy pontosan mekkora terhet jelent a háztartások számára a világ egyik legmagasabb áfakulcsa, a magyarországi. Bővebben a témáról 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

Jóval olcsóbbá vált a lakossági autófinanszírozás az év első felében – olvasható a Világgazdaságban, ugyanis több mint 4 százalékponttal csökkent a háztartások gépjárműhiteleinek átlagos kamatlába az augusztusig számított egy évben, miközben egyre több egy számjegyű THM-emmel kínált lízingkonstrukció érhető el a piacon. A magánvásárlok ezért kezdenek visszatérni az új autó- és a finanszírozási piacra is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×