Fokozott kockázatok az utakon, erre figyeljen!

InfoRádió
2017. október 20. 06:04
Elindult a Látni és látszani elnevezésű kampány. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke az InfoRádióban felhívta a figyelmet, hogy még a tél előtt érdemes műszaki szempontól ellenőriztetni a járműveket.

Az akcióhoz csatlakozott szervizekben ingyenesen vizsgálják át a gépjárműveket, hogy közlekedésbiztonsági szempontból megfelelnek-e az őszi-téli időjárási körülményeknek – mondta az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke, hozzátéve, hogy a csatlakozott optikusok pedig a járművezetők látásvizsgálatát végzik el, szintén ingyenesen.

„Az őszi hónapok közlekedésbiztonsági szempontból azért kockázatosabbak, mert hosszabb ideig kell sötétben közlekednünk, ezért

nagy jelentősége van a látásnak és a láthatóságnak.

Szinte naponta történnek olyan balesetek, amikor kerékpárost, gyalogost ütnek el, mert a járművezetők nem észlelték őket időben.”

A ködös hajnalokat fagyok követik – sok olyan körülmény várható, amire fel kell készülni.

„Megfelelő állapotú gépjárművel kell közlekedni.”

Nem korai a gumicsere!

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke hangsúlyozta, már egyeztethetünk időpontot a téligumi-cserére, néhány napon belül elmúlik a szép idő és jönnek a szürke, őszi hétköznapok.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Jönnek a szürke hétköznapok, elindult a Látni és látszani kampány
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást