Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elsőfokon öt évet kapott Galambos Lajos

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Börtönbüntetésre ítélték vesztegetésért Galambos Lajost, Jakubinyi Róbertet és Gyarmati Györgyöt.

A Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa az ügy elsőrendű vádlottját, Jakubinyi Róbertet, az Egymásért, Egy-másért Alapítvány kulcsfiguráját kétrendbeli folytatólagos vesztegetés miatt négy év börtönre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a közügyektől - írta a Magyar Idők.

A másodrendű vádlott, a Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának főigazgatója, Galambos Lajos öt évet kapott. A vezérőrnagyot folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és államtitoksértés miatt marasztalták el, a börtön mellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint 150 millió forint vagyonelkobzásra is ítélték.

A hamradrendű vádlottat, az NBH egykori osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt vesztegetés bűntette miatt három év börtönre ítélték, a közügyektől öt évre tiltották el, valamint 100 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

A minősített, tehát titkos ügy az Egymásért, Egy-másért Alapítványhoz kapcsolódik. Korábban a PestiSrácok Földesi-Szabó László vallomása alapján azt írta: az egykori közhasznú szervezet a legmagasabb rangú titkosszolgák kifizetőhelyeként működhetett évekig. Ennek az ötlete egy vallomás szerint Jakubinyi Róbert fejében fogant meg, de az alapítvánnyal összefüggő hálózat nem működhetett volna a polgári elhárítás akkori vezetőinek jóváhagyása és a nagypolitika tudta nélkül.