eur:
394.24
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Ritka helyzetben a Dózsa György úti gázoló

Ritka helyzetben a Dózsa György úti gázoló

Az elmúlt két évben összesen hat ember került előzetes letartóztatásba közlekedési bűncselekmények miatt – mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Törvényszék szóvivője. Az adatok szerint ezeket a baleseteket az elkövetők ittas vagy bódult állapotban követték el.

Legutóbb a Dózsa György úti balesetet okozó M. Richárd került házi őrizetbe közlekedési bűncselekmény gyanúja miatt, a büntetés időtartamát nemrég hosszabbította meg a bíróság. A balesetben ketten vesztették életüket.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy az ügyészség az elmúlt két évben csupán nyolc esetben indítványozott előzetes letartóztatást ittas járművezetés, közúti veszélyeztetés vagy halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. A bíróság hat alkalommal tett eleget a kérelemnek. Ebből kettőben külföldi állampolgár volt a gyanúsított, két feltételezett elkövető pedig lakhely elhagyási tilalmat kapott.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy ezen kényszerintézkedés elrendeléséhez a személyi körülményeket vizsgálják, és nem a bűncselekményhez kapcsolódó büntetési tételt. 

Azt is hozzátette, hogy 2012-től 2015-ig folyamatosan és jelentősen – közel nyolcszázzal – nőtt a közlekedési bűncselekmények miatt jogerősen elítéltek száma Budapesten. Leggyakoribb esetben ittas vagy bódult járművezetés miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×