eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Komoly támogatás a rendőrségnek - lapszemle

Sok önkormányzat komoly összeggel segíti helyben a rendőrség munkáját - írja a Magyar Idők. A Magyar Nemzet a kereskedelemben igényelt béremelésekkel foglalkozik.

A Magyar Idők arról ír, hogy sokmilliós támogatások juthatnak a rendőrségnek. Több önkormányzat ugyanis komoly összeggel segíti helyben a rendőrség működését: eszközöket szereznek be, támogatják az egyenruhások lakhatását vagy éppen rendezvényt szerveznek. A helyhatóságok túlórapénzt fizetnek és gépjárműveket vásárolnak a rendőröknek.

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy a kereskedelmi szakszervezetek képviselői igyekeznek mindenhol megjelenni, és megvizsgálni a lehetőségeket, a cégek azonban óvatosak, a legtöbben még nem tudják, hogyan gazdálkodják ki a béremeléseket. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta, elképzelhető, hogy bizonyos tevékenységeket kiszerveznek majd, megszüntethetik a pékségeket. Sáling József szerint a legfontosabb, hogy ha emelkedik a szakmunkás-bérminimum, akkor ehhez arányosítani kell a többiek fizetését.

Várhatóan a Klebelsberg Központ minden iskolájában lesz széles sávú internet és wifi – írja a Világgazdaság. Hajnal Gabriella, a központ szakmai elnökhelyettese a lapnak elmondta, bízik benne, hogy egyre több gyermek használ majd a tanulás során okoseszközt, amelyeket többségében az iskola biztosít, a tanároknak pedig lesz saját laptopjuk, a termekben lesz ehhez megfelelő projektor és interaktív vagy okostábla. 

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy mire kell odafigyelni autóvásárláskor. A közjegyzői kamara szerint érdemes betekintenie a hitelbiztosítéki nyilvántartásba annak, aki használt autót vagy egyéb nagy értékű ingóságot vásárol, mert ha a vagyontárgyat zálogjog, lízing vagy más, biztosítéki célú jog terheli, azt akár a bírósági végrehajtó le is foglalhatja és el is árverezheti.

A Napi.hu arról készített összeállítást, hogy nem fiatalodik a magyar gépjárműflotta. A KSH adatai is szerint 2017 első félévének végére 14 évre nőtt az autók átlagéletkora, mivel lassan kifut a válság idején tapasztalt új autópiac hatása, a közeljövőben ráadásul kis mértékű növekedésre lehet számítani. A témáról további részleteket hallhatnak 9 óra után, Üzleti Reggeli című műsorunkban. 

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy a klímaváltozás nagy kárt okozott a karfiol termesztésének. A lap hangsúlyozza, hogy a klimatikus viszonyok változása miatt jó minőségű árut csak nagy nehézségek árán tudnak piacra vinni a gazdák, ezért az elmúlt években mintegy 40 százalékkal csökkent a termőterület. A szakma szerint a visszaesés tovább folytatódhat, így egyre nagyobb szerep juthat az exportnak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×