eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk

Az LMP talált 2300 milliárd forintot

Orbán Viktor kormányfő kijelentésére reagálva, miszerint a magánegészségügy egyre több feladatot vállal át az államtól, Szél Bernadett pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a közegészségügy működtetése az állam feladata, "ez az egyetlen lehetséges megoldás".

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a Fidesz vezette kormány alatt fizetős lett az egészségügyi ellátás, a magyar emberek költenek erre a legtöbbet a pénzükből a közép-európai régióban. Úgy vélte ugyanakkor: a magánegészségügy nem fogja kiváltani a közegészségügyet, és nem is szabad, hogy kiváltsa, "jól működő közegészségügyre van szükség".

Az LMP miniszterelnök-jelöltje azt is mondta: az egészségügy átalakításához két dolog kell, bátorság és pénz.

Pártjának ehhez a bátorsága megvan, a javaslataikat folyamatosan teszik le a kormány elé,

2300 milliárd forint megtakarítást szorgalmaztak a mostani "hivalkodó és fölösleges kiadásokból" erre a célra.

Azt is elmondta: szándékaik szerint szerte az országban olyan háziorvosi praxisokat hoznának létre, amelyek orvosai képesek lennének arra, hogy idejekorán felismérjék a különböző betegségeket, és idejében segítsenek a rászorultakon.

Hozzátette: jelenleg az a helyzet, hogy "hagyják az embereket, hogy egyre betegebbé váljanak", az LMP pedig abban segítene, hogy hogy helyben, minél hamarabb kezelést kapjanak.

Mint mondta: a nemzeti konzultáció helyett alapvető dolgokat, így az egészségügy helyzetét kellene rendbe tenni.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×