Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Feljelentették Soros Györgyöt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt, hogy kiderítse, valóban létezik-e a Soros-terv. A párt közlése szerint a feljelentést a kormánypárti politikusok közelmúltbeli kijelentései alapján állították össze.

Amennyiben a rendőrség nem rendeli el nyomozást, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek papírja lesz arról, hogy amit tesznek, „hatalmas agymosás” és „hazugság” – jelentette ki Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője.

A feljelentést alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás címén tették. Az indoklásban Tuzson Bence államtitkárra, Bakondi György belbiztonsági főtanácsadóra, Halász János frakciószóvivőre, Németh Szilárdra, Aradszki András államtitkárra, Budai Gyula képviselőre, Kovács Zoltán kormányszóvivőre, és Fodor Csabára, a Nézőpont intézet ügyvezetőjére hivatkoznak.

Mirkóczki Ádám azt is elmondta, hogy hiába kérdezte a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén a titkosszolgálatok jelenlévő vezetőit, hogy létezik-e a Soros-terv, kérdésre nem kapott választ.

Hangsúlyozta, hogy az olyan emberekre, mint Soros György, oda kell figyelni, ugyanis aki ekkora befolyással rendelkezik, azt nem lehet elbagatellizálni. A Fidesz viszont túlzásokba esik, amivel csak azt éri el, mint aki a közmondásban farkast kiáltott.

Szerinte Soros György valóban nyilatkozott olyanokat, amiket a kormány idéz tőle, de ezekkel ellentétes nyilatkozatokat is tett. Ezek alapján „még nem beszélhetünk tervről” - tette hozzá.