eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Botrány az Országos Mentőszolgálatnál

Botrány az Országos Mentőszolgálatnál

Ijedt nő kérte a miskolci mentők segítségét kedden. Hamarosan kiderült: durva "tréfáról" van szó, de akkor már mentőhelikopter is érkezett a helyszínre!

A telefonáló elmondta, hogy hirtelen megindult nála a szülés és ezekben a percekben adott életet gyermekének egy közterületi mosdóban. A mentésirányító a legmagasabb prioritásba sorolta a segélykérést. Azonnal levegőbe emelkedett a mentőhelikopter és két másik egységet is indított az újszülött és az édesanya ellátására - olvasható az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Szinte le sem tették a telefont, amikor a helyszínen landoló helikopter visszajelzett, hogy a helyszínen nem várja őket senki és a járókelők sem tudnak hasonló eseményről. A többi egység is megérkezett, mire a mentésirányító ismét elérte a bejelentőt, aki sokáig nem vette fel a telefont. Végül sikerült elérni a nőt, aki úgy tett, mintha nem is tudna a segélykérésről.

Kiderült a felnőtt nőről, csak „csínytevésnek szánta” a bejelentést, ami miatt a mentők komoly erőket mozgósítottak.

Az irányításon dolgozó bajtársak és a helyszínre riasztott mentők óriási megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy egy ízetlen, tréfának legkevésbé sem mondható telefon miatt feleslegesen érkezett az életmentő segítség. A helyszínre nemcsak a mentők, de a rendőrség munkatársai is riasztva lettek, így eljárás indulhat a „mókázó” bejelentővel szemben.

- Méltatlan és vérlázító, hogy felnőtt emberek ezzel szórakozzanak. Minden kérdésemre adekvát választ adott, fel sem merült bennem, hogy ilyesmit hazudik valaki. - mondta a mentésirányító aki közel 40 év szolgálat alatt még nem találkozott ilyen botrányos esettel.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×