Erdélybe tart a gyógyítóbusz

InfoRádió
2017. október 7. 08:02
Több mint tízezer vizsgálatot végeznek magyar orvosok Erdélyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos éves eseményén. A szombattól október 13-áig tartó útról Edvi Péter, a szervezet elnöke beszélt az InfoRádióban.

Ahogy általában, most is Székelyföld „déli csücskétől az északiig és a keletitől a nyugatiig” vizsgál a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – mondta el a szervezet elnöke.

„De átmegyünk Bákóba is, főleg a csángó gyerekeket vizsgáljuk ott” - tette hozzá Edvi Péter.

A gyerekgyógyászat mellett idén kiemelt terület az ortopédia, a sebészet, de sok nőgyógyász és fogorvos is jelentkezett – mondta el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

„Egy komplett rendelővel vagyunk úton.”

A mozgó rendelő mellett a helyi intézményeket gyógyszerekkel és szakmai továbbképzésekkel is segítik. Edvi Péter elmondta, Csíkszentmártonban a megalakulása óta támogatja a szervezet a korai fejlesztőt, most azt vállalta, hogy hat szakember munkabérét finanszírozza, közel tizenkét millió forint értékben – tette hozzá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

„Ezt fogjuk ott megünnepelni. A másik fontos esemény pedig az, hogy a csíkszeredai megyei kórház ortopédiai részlegének egy mikromotor nevű berendezést vásároltunk, nagyjából tízmillió forintért. Már használják is, most fogjuk megünnepelni.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Erdélybe tart a gyógyítóbusz
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást