eur:
393.88
usd:
369.36
bux:
65674.79
2024. április 23. kedd Béla

Országjárásra indult az LMP

A Lehet Más a Politika (LMP) elkötelezett aziránt, hogy megállítsa a gyűlöletkeltést és kormányra kerülve visszaadja a politikát a magyar embereknek - jelentette ki az LMP miniszterelnök-jelöltje, az ellenzéki párt országjáró körútjának első állomásán, Hatvanban. Szél Bernadett arról is beszélt, a kormány nem kormányoz, az ellenzéki pártok pedig egymással vannak elfoglalva.

Szél Bernadett a "Kezdjünk egy új korszakot!" címmel tartott sajtótájékoztatón kiemelte: az elmúlt hetek eseményei világosan rámutattak arra, hogy az ország megfeneklett. Orbán Viktor gyakorlatilag felhagyott a kormányzással, egyedül saját hatalmához ragaszkodik görcsösen, ezért nincsenek érdemi intézkedések, a kabinet folyamatosan magyarázkodik és gyűlöletkeltő kampányt indított az adófizetők pénzéből, amelyet oktatásra és egészségügyre kellene költeni - mondta.

Az ellenzéki pártok eközben egymással vannak elfoglalva, nem az érdemi problémákról, a választók számára fontos témákról beszélnek. Az LMP azonban határozottan és elkötelezetten arra törekszik, hogy megállítsa a gyűlöletkeltést és visszaadja a politikát a magyar embereknek - hangoztatta a politikus.

Hét pontban fogalmazza meg, mire kér mandátumot az LMP a választókról és kormányra kerülése esetén milyen intézkedéseket tart szükségesnek egy élhetőbb Magyarországért.

  • Vissza kell venni az emberek pénzét a politikusoktól, mert ma alig kapnak vissza valamit befizetett adóforintjaikból. Az elmúlt évtizedek minden megszorítása elkerülhető lett volna, ha a kormányok érdemi antikorrupciós politikát folytatnak, ennek megoldásáról szól az LMP antikorrupciós 12 pontja - közölte.
  • A "tűzoltás" kategóriájába tartozó teendők egyikeként említette a bérválság felszámolását. Emlékeztetett: az LMP 1440 milliárd forintos intézkedéscsomagot nyújtott be.
  • Az LMP a versenyszférában a magyar emberek többségét foglalkoztató kis- és középvállalkozásokat tekinti stratégiai partnereinek elfogadhatatlannak nevezve, hogy ezeket ma "a saját kormányunk hozza versenyhátrányba".
  • Újra a világ élvonalába emelnék az oktatást - sorolta. Erre a költségvetés ötödét szánja az LMP, ingyenessé téve a diplomaszerzést és megvédve a vidéki felsőoktatási intézményeket.
  • A párt egyetlen családról sem mond le: programjában minden gyereket vállaló családnak egyforma támogatást, a családi pótlék megemelését, állami bérlakás-program indítását, a fiatalok lakásproblémáinak enyhítését ígéri.
  • Szél Bernadett beszélt arról is, hogy céljuk működő és ténylegesen ingyenes állami egészségügy megteremtése, miután "a Fidesz az elmúlt évek folyamatos forráskivonásaival gyakorlatilag fizetőssé tette" azt.
  • Olyan hatékony mezőgazdaságot hoznának létre, mely nem a "fideszes hűbérurakat", hanem a sikeres magyar családi gazdaságokat támogatja - mondta az LMP miniszterelnök-jelöltje.
Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

Történelmi viszonylatban is meredek volt az, ami az építőiparban történt

A közelmúltban jelentős áringadozásokat láthattunk az építőiparban, főleg a pandémia és az ukrajnai háború alatt. Ez a volatilitás nem új, hiszen a korábbi válságok alatt az energiaárak hasonló kiugrását tapasztalhattuk. A jövőben sem valószínű, hogy visszatér az elmúlt évtizedek lassú árnövekedése: a jelenlegi és a következő válságok valószínűleg nyomást gyakorolnak majd az építési költségekre. Az iparágnak ezért proaktívnak kell lennie, hogy csökkentse a függőségeket és kezelje a költségkockázatokat. Ezt korszerű beszerzési gyakorlatok és kockázatkezelési stratégiák elsajátításával teheti meg – véli Timo Koskinen az Euroconstruct finn kutatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×