eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Meglepő hír: ez a miniszterelnök-jelölt szoríthatja meg Orbán Viktort

Meglepő hír: ez a miniszterelnök-jelölt szoríthatja meg Orbán Viktort

A miniszterelnök-jelöltek népszerűségét legutóbb a Závecz Research mérte.

Az elmúlt hetek közvélemény-kutatásai azt mutatták meg, hogy miközben az MSZP és a Jobbik támogatottsága csökken, az ellenzéki pártok közül a Demokratikus Koalíció és az LMP valamelyest erősödik. Ez közel sem elég ahhoz, hogy a Fideszt megszorongassák, ám a parlamentbe való bejutásuk egyre biztosabb - írja a 24.hu.

A Medián mérése szerint viszont a DK támogatottsága kissé csökkent, az LMP esetében ők is emelkedést tapasztaltak.

A Lehet Más a Politika kíváncsi volt arra, hogy miniszterelnök-jelöltjük hogyan szerepel a többi ellenfelével szemben, ezért a Závecz Research az ellenéki párt megbízásából szeptemberben felmérést készített, amelyből az derül ki, hogy ugyan a megkérdezettek jelentős része továbbra is Orbánt választaná miniszterelnöknek, de Szél támogatottsága nézve nem rossz. Ráadásul a felmérés még az MSZP-s belharcok elfajulása előtt készült.

A laphoz eljuttatott felmérés alapján amikor Orbán, Szél, Vona és Botka közül kellett választani,

  • a válaszadók 38 százaléka a jelenlegi miniszterelnököt preferálta,
  • Szél Bernadettet a 20 százalékuk,
  • Vonát és Botkát 11-11 százalékuk,
  • 20 százalékuk pedig nem akart vagy nem tudott választani.

Amikor pedig két jelölt, Orbán és Szél között kellett dönteni,

az ellenzéki párt jelöltjének támogatottsága 36 százalékra ugrott, szemben Orbán 42 százalékával.

A Závecz Research mérése szerint a Fidesz-szavazók között gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen Orbán tekintélye: 97 százalékuk látná őt szívesen újra az ország élén. Az viszont már érdekesebb, hogy az Együtt–Párbeszéd–Liberálisok szavazói között is van 13 százalék, aki ugyanígy vélekedik. A bizonytalanok között ez az arány 15 százalék.

Az LMP szavazói között Szél Bernadett 83 százalékos támogatottságot kapott, de jól szerepelt a DK (59 százalék), az Együtt–Párbeszéd–MLP (53 százalék) és a Momentum (67 százalék) szimpatizánsai között is. Sőt, még a jobbikosok 12 százaléka számára is ő a preferált jelölt.

Kritika egy korábbi szövetségestől

A kutatás publikálásának idején a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője nyílt levelet küldött Szél Bernadettnek, amelyben kritizálta az LMP politikáját.

Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjeazok között a szövetségesek között volt, akiket Botka László korábban megnevezett.

Az MSZP azóta visszalépett miniszterelnök-jelöltje szerint a tervezett kormányukban Ács Sándorné központja a fenntartható Magyarország építésében működött volna közre.

Nyílt levél Szél Bernadettnek

"Kedves Bernadett!

Ott ültél velem a kocsimban 2014. áprilisában, amikor Kishantos földjeit letarolták, engem autóval üldözőbe vettek és leszorítottak Orbán kigyúrt kopasz fiúi, és ott voltál akkor is, amikor Zászlós Tibor levelét kihozta egy civil ruhás rendőr. Zászlós, a hantosi dűlőutakat is elprivatizáló Zrt. vezérigazgató és kamarai alelnök üzent, hogy nem lehetünk az ő útjain, ezért a kigyúrt kopaszok kilökdöstek mindenkit: újságírót, országgyűlési képviselőt, szimpatizánst.

Ennek a közös élménynek az alapján biztos voltam benne, hogy segítesz legyőzni az Orbáni diktatúrát. Másképp döntöttetek... Keresztbefeküdtetek a biztos kormányváltást ígérő Botka javaslatnak, és részetek van a megbuktatásában. Megjósoltam, hogy erre fognak titeket felhasználni. Bár ne lett volna igazam!

Most látom, hogy büszkén és lelkesen miniszterelnök-jelöltként állsz a pódiumon, és talán magad is elhiszed, amit mondasz... de nagy bajok vannak Detti, mert a fele sem igaz!

Elmondtam neked, hogy 5 – 8 % körüli támogatottsággal leváltani nem tudjátok a kormányt, de hatalomban tartani igen. Hát most éppen ezt teszitek. Ez engem mélységesen felháborít és elkeserít.

De a legszörnyűbb az, hogy újabb, és újabb hazugságokat dobtok be – tényleg mindenkit hülyének néztek... 

SAJNÁLOM, EL VAGYOK KESEREDVE ÉS FEL VAGYOK HÁBORODVA!

Mezőfalva 2017. október 3.

Ács Sándorné agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök

a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetője"

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×