Egyre több a külföldi hallgató - lapszemle

Infostart
2017. október 4. 06:22
A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: négy megyében, összesen 34 helyszínen tartottak házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói az Országos Roma Önkormányzat irodáiban. A Világgazdaság Szigetvári Józseffel, a Szállás.hu ügyvezetőjével készített interjút, aki szerint Magyarországon már nagyon fejlett a digitális fogyasztói kultúra.

A Magyar Hírlap arról ír, hogy csaknem nyolcezer fővel nőtt a külföldi hallgatók száma a magyar felsőoktatási intézményekben öt év alatt. Az Oktatási Hivatal adatai szerint a legtöbben a Debreceni Egyetemen, a Semmelweis Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen tanulnak, a legnépszerűbbek pedig az általános, a fogorvos és az állatorvos képzés.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: négy megyében, összesen 34 helyszínen tartottak házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói az Országos Roma Önkormányzat irodáiban. A költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozó hatóság emberei mindegyik helyszínen iratokat foglaltak le. Az Országos Roma Önkormányzat a 2011-2016 közötti időszakra 930 millió forintos adósságot halmozott fel. A Híd a munka világába program 1,6 milliárd forintos adósságából ugyanakkor a kormány tavaly elengedett1,3 milliárd forintot.

A Magyar Idők Szájer József nyílt levelét közli, aki reagál Steven Lukes New York-i professzor Magyarország elleni kritikáira. A néppárti európai parlamenti képviselő egyebek mellett a magyar igazságszolgáltatás és a média szabályozását ért kritikákra reagál, hangsúlyozva: ezen jogszabályok kiállták az uniós vitákat, a kért módosítások után Brüsszel is elfogadta azokat.

A Magyar Idők cikke szerint minden korábbinál erősebb belföldi utasforgalom várható az év végi ünnepi időszakban Magyarországon, becslések szerint a tavalyinál 10-15 százalékkal több vendégéjszakát értékesíthetnek a hotelek. A lap úgy tudja: vannak szállodák, ahol már most telt ház van december végére.

A Világgazdaság Szigetvári Józseffel, a Szállás.hu ügyvezetőjével készített interjút, aki szerint Magyarországon már nagyon fejlett a digitális fogyasztói kultúra, az emberek 90 százaléka már online keres információkat a szállásfoglaláshoz. A többi azonban már a szállodákon múlik – hangsúlyozta a szakember.

A Magyar Nemzet írása szerint elkezdődött a Malév Ground Holding Zrt. elleni felszámolási eljárás. A repülőgépek ferihegyi kiszolgálását ellátó állami társaság hétfőn még arról adott ki közleményt, hogy anyagi helyzete stabil, annak ellenére, hogy az elmúlt években 2,8 milliárd forintos tartozást halmozott fel.