eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Botka lelépett, már tárgyal az MSZP és a DK

Botka lelépett, már tárgyal az MSZP és a DK

Várhatóan napokon belül megkezdődik az egyeztetés az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) között a 106 egyéni jelöltről – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet cikke szerint a kapcsolatfelvétel már megtörtént, és amilyen gyorsan lehet, össze fog ülni a két párt tárgyaló delegációja. A szocialistákat Molnár Gyula pártelnök, Hiller István választmányi elnök és Tóth Bertalan frakcióvezető képviseli majd, a DK részéről Gyurcsány Ferenc pártelnök és Molnár Csaba alelnök lesz jelen biztosan.

Az egyeztetések egyelőre kizárólag az egyéni képviselőjelöltekről szólnak, hiszen a DK kijelentette, hogy közös listát nem tervez. A szocialisták bíznak benne, hogy ezen az elhatározáson még változtathatnak. Úgy vélik,

kettejük között még lehetne koordinálni a jelöltállítást, ám a Párbeszéd és az Együtt bevonásával már nem működne.

Bár a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Párbeszéddel és az Együtt-tel is elkezdték a felvenni a kapcsolatot.

Minden pártlista állításához 27 egyéni jelölt elindítása is szükséges, négy párt esetén ez már 108 embert jelent, miközben 106 választói körzet van. Tehát kénytelenek lennének egyes helyeken több baloldali jelöltet indítani, így viszont nem valósulna meg az elvárás, hogy csak egy ellenzéki álljon szemben a fideszessel.

A lap információi szerint a szocialisták azután látják esélyesnek, hogy – a hétfőn lemondott Botka László helyett – új miniszterelnök-jelöltet találjanak, miután a DK-val megállapodnak az indulókról és a közös programról.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×