eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Visszatérhet a benzines korszak - lapszemle

A 2014-esnél is több párt van már bejegyezve Magyarországon. Kiterjeszthetik a termékdíjat az ingyenes nejlonzacskókra.

Már most több párt van bejegyezve Magyarországon, mint a 2014-es választásokkor és számuk hétről-hétre nő – közli a Magyar Nemzet. Az Országos Bírósági Hivatal keddi adatai szerint 222 bejegyzett párt van, és 177 áll bejegyzés alatt, míg 2014-ben csupán 147 párt próbált volna bejutni a parlamentbe. A lap emlékeztet arra, hogy korábban rengeteg feljelentés született a kamupártok ügyében, és bár 187 nyomozást elrendeltek és történtek vádemelések is, letartóztatás egy nem.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy a reklámtáskák mellett a boltokban ma még ingyenesen kapható nejlonzacskókra is kiterjesztheti a kormány a kilónként csaknem kétezer forintos termékdíjat. A műanyag-hulladék visszaszorítását célzó javaslatról még az őszi ülésszakban tárgyalhat az Országgyűlés.

Bár szeptember 30-án megszűnik az Európai Unió cukorrendtartása és a termelési kvótákat is eltörlik, szakértők szerint ez egyelőre nem hoz drasztikus változásokat a szektorban – közli a Világgazdaság. Magyarországon csak egy gyár, a Magyar Cukor Zrt. kaposvári üzeme működik, és piaci alapon szinte kizárt, hogy újabb épüljön - noha a rendszerváltáskor még 12 üzemelt.

A portfolio-n arról olvashatnak, hogy hatalmas lehetőséget rejt a Duna Budapest fejlesztése szempontjából, csak az a kérdés, hogy mit kezd mindezzel a város. A portál az európai példák bemutatása mellett a folyó partját érintő ingatlanfejlesztési elképzeléseket is kínál olvasóinak.

Megdöbbentő fordulatként számol be a napi.hu arról, hogy 2017 első felében Nyugat-Európában több benzines új autót adtak el, mint dízelt. A portál emlékezteti olvasóit, hogy utoljára erre 2009-ben volt példa. A dízelek visszaszorulásában vélhetően szerepe van a Volkswagen botrányának, illetve annak, hogy egyre több országban merül fel a dízelek közlekedésének korlátozása. Bővebben a témáról 9 órától, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A Magyar Időkben arról olvashatnak hogy csaknem 74 ezer gazdálkodó kaphat szakmai segítséget az európai uniós forrásból finanszírozott szaktanácsadói programban. A támogatásokra már ősszel pályázhatnak az érintettek. A támogatott szaktanácsadást a termelők egyénileg és csoportosan is igénybe vehetik. Az egyéni tájékoztatásért a termelőknek csupán a teljes összeg tíz százalékát, évente mintegy 25 ezer forintot kell fizetniük, míg a csoportos szaktanácsadás ingyenes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×