eur:
393.49
usd:
368.94
bux:
65683.84
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Elnémíthatják a bulinegyedet - az önkormányzat drasztikus lépéseket tervez

Elnémíthatják a bulinegyedet - az önkormányzat drasztikus lépéseket tervez

A szigorú feltételek teljesítése esetén 06 vagy 04 vagy 02 óráig kaphatnak engedélyt az üzletek a nyitva tartásra, egy másik alternatív javaslat szerint viszont döntés születhet akár arról is, hogy 24 óra után semmilyen esetben se lehessenek nyitva az üzletek a budapesti bulinegyedként ismert Erzsébetvárosi területen.

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testülete október 3-án tárgyalja a Belső Erzsébetváros turizmusával és vendéglátó helyeivel összefüggő rendelet megalkotását.

Az erzsébetvárosi vendéglátó egységek, szórakozó helyek nyitva tartásának rendjét is szabályozó korábbi rendelet módosításának előkészítése során számos szereplő együttműködő javaslatát, észrevételét dolgozták fel - olvasható az önkormányzat közleményében.

Az önkormányzat célja az volt, hogy közös megoldási javaslat szülessen az ügyben érintett szereplők bevonásával. Az elmúlt hónapokban ismét felerősödtek a megnövekedett turistaforgalom által okozott kellemetlenségek, melyek inkább a nyári időszakban okoznak gondot a belvárosban. Az ide látogatók magas száma leginkább rendkívüli köztisztasági és közrendvédelmi erőfeszítéseket igényel minden szereplőtől.

Erzsébetváros önkormányzata a korábbi években is rendszeresen reagált erre a folyamatosan változó problémára.

Az idei turistaszezon tapasztalatai alapján az alábbi javaslatokat terjesztik a Képviselő-testület elé.

A rendelet módosításaként az önkormányzat:

- jelentősen szigorítja az üzletek eddigi nyitvatartási rendjét,

- a szigorítás részeként kiterjeszti a kötelező zárva tartási időszakot Belső-Erzsébetváros területére,

- a nyitva tartás szigorításának részeként több alternatívát terjeszt elő a teljes zárástól, a szigorú feltételekhez kötött nyitva tartás lehetőségéig,

- alternatívái szerint a szigorú feltételek teljesítése esetén 06 vagy 04 vagy 02 óráig kaphatnak engedélyt az üzletek a nyitva tartásra, egy másik alternatív javaslat szerint viszont döntés születhet akár arról is, hogy 24 óra után semmilyen esetben se lehessenek nyitva az üzletek,

- szigorú feltételei közé tartoznak többek között:

utcai biztonsági őr kötelező alkalmazása,

nyitott nyílászárók esetén a zeneszolgáltatás tilalma,

az üzleten belüli illemhelyek használatának engedélyezése az üzletben nem fogyasztó személyek részére is, o üzlet megnyitása esetén társasházi közgyűlés hozzájárulása szükséges,

nem kaphat engedélyt, aki nem fizet felügyeleti díjat, és visszavonható az engedélye annak, aki naponta többször nem takarítja az üzlet előtti járdaszakaszt.

Elnémíthatják a bulinegyedet - az önkormányzat drasztikus lépéseket tervez

Az önkormányzat a továbbiakban:

1. Nem járul hozzá, hogy az Erzsébet krt., Király u., Károly krt., Rákóczi út által határolt területen (továbbiakban: Belső-Erzsébetváros) a saját tulajdonában álló helyiségek szeszesital árusító üzlet céljából kerüljenek bérbeadásra, illetve a már meglévő bérlemények ilyen irányú funkcióváltását sem támogatja.

2. A takarítási csomag 1. részeként nagyobbra cseréli az utcai szeméttároló edényeket és bővíti azok számát.

3. A takarítási csomag 2. részeként Belső-Erzsébetváros közterületi takarítási feladataira kiegészítő forrást hagy jóvá.

4. A takarítási csomag 3. részeként 2017-ben és 2018-ban is takarítógépek, illetve a köztisztasági feladatokat szolgáló haszongépjárművek beszerzésére jelentős összegű plusz forrást biztosít.

5. A takarítási csomag 4. részeként a Klauzál téri-, a Rózsák terei-, valamint a Bethlen Gábor téri közterületi illemhelyek felújítását megkezdi.

6. A takarítási csomag 5. részeként új közterületi illemhelyeket létesít a Reformáció parkban és a Kéthly Anna téren, illetve a Király-Kazinczy játszótéren.

7. Az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság létszámát megemeli.

8. Bővíti a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodájának létszámát.

9. Belső-Erzsébetváros frekventált területein állandó rendőri jelenlét biztosítását kezdeményezi a VII. Kerületi Rendőrkapitányságnál.

10. Belső-Erzsébetváros frekventált területein állandó közterület-felügyelői jelenlétet biztosít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Jövő héten jöhetnek az otthonfelújítási támogatás további részletei - Új felület segíti majd az előzetes kalkulációt

Ahogy már többször írtunk róla, júniustól indul az otthonfelújítási program, amiben június 3-tól az MFB Pontokon keresztül lehet részt venni. A program elindítását számos szakmai és szakértői egyeztetés előzte meg, a beérkezett javaslatok együttes feldolgozásával készül a pályázati felhívás, amely tervezetének részletei várhatóan már jövő héten megismerhetők lesznek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Emellett az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) kialakít egy felületet, amelynek segítségével a leendő pályázó előzetes kalkulációkat végezhet el a várható költségekről és energiamegtakarításokról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×