eur:
394.07
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Újabb trükkös fordulat a plakátháborúban

Újabb trükkös fordulat a plakátháborúban

Kicselezte a Jobbik a plakáttörvényt, hogy olyan áron rakhassa ki az új hirdetéseit, amilyenen akarja. A Fidesz szerint ez korrupció, ezért a kormánypárt feljelentést tesz.

Az Országgyűlés kormánypárti többsége a nyáron fogadta el azt a törvényt, amely szerint a pártok csak tavalyi listaáron vásárolhatnak plakáthelyeket, tehát nem vehetnek igénybe kedvezményeket. A Fidesz-KDNP ezzel a Jobbik kampányának akart keresztbe tenni,

az ellenzéki párt azonban kicselezte a jogszabályt. 

"Nem béreljük a felületeket, hanem megvásároltuk magukat a reklámeszközöket, és arra használjuk őket, hogy az üzeneteinket el tudjuk juttatni a választókhoz" - mondta Jakab Péter, a párt szóvivője.

A Jobbik 1100 plakáthely tulajdonjogát szerezte meg így, a pártnak folyósított állami támogatásból. Az új plakátjain azt ígéri, hogy a kivándorlást béremeléssel, a bevándorlást határőrséggel, kerítéssel és a letelepedési kötvény megszüntetésével, a korrupciót pedig józan ésszel és tiszta kézzel fogja megszüntetni.

A kormányoldal azonban tudni véli, hogy ki áll a háttérben. 

"Simicska Lajosnak van egy plakátcége, most az abban lévő plakáthelyeket szépen átjátszották a Jobbiknak. Mi ez, ha nem korrupció?" - mondta Hollik István kormánypárti képviselő, és azt is közölte:

a Fidesz feljelentést tesz az ügyben. 

Időközben nemcsak a Jobbik plakátjai jelentek meg az utcán, hanem olyanok is, amelyek gengszterként tüntetik fel Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Habony Árpádot és Rogán Antalt. Ezeket a hirdetéseket, ahogy a korábbiakat is, amelyek a Jobbik béruniós kezdeményezését népszerűsítették, a párt szerint nem a Jobbik rakatta ki, hanem egy ismeretlen magánszemély. Az ár üzleti titok. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×