eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megszólalt Hagyó Miklós

Ártatlannak vallotta magát az utolsó szó jogán Hagyó Miklós egykori MSZP-s főpolgármester-helyettes, felmentését kérte az ítélőtáblától. A bíróság a jövő héten hirdeti ki a másodfokú ítéletet - írta a Magyar Idők.

A védőbeszédekkel és az utolsó szó jogán elmondott felszólalásokkal folytatódott a Szegedi Ítélőtáblán a Hagyó Miklós és 14 társa ellen indult per másodfokú tárgyalása. Az ügyvédek védenceik felmentését, illetve a felmentő ítéletek helybenhagyását indítványozták. Az ügyész viszontválaszában azt mondta: nem megalapozottak az eljáró bíróságot és a vád törvényességét megkérdőjelező felvetések. Felhívta a figyelmet arra, hogy az eljárás a BKV Zrt. akkori vezérigazgatója, Kocsis István feljelentése, a cég belső vizsgálatai alapján indult el.

Hagyó Miklóst 1,5 milliárd forint sikkasztásával vádolja az ügyészség. A Kecskeméti Törvényszék első fokon hivatali visszaélés és – felbujtóként elkövetett – hűtlen kezelés bűntette miatt két év négy évre felfüggesztett börtönre ítélte. A bíróság több más vádlottat is elmarasztalt, rájuk szintén felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki vagy pénzbüntetéssel sújtotta őket, három vádlottat felmentett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlottak egy része esetében a büntetések súlyosítását, másoknál az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta.

Az utolsó szó jogán Hagyó Miklós kijelentette: semmilyen bűncselekményt nem követett el. Ártatlanságát hangoztatta a többi jelen lévő vádlott is. Többen is arról beszéltek, milyen károkat okozott nekik a hét-nyolc éve tartó büntetőeljárás.

Lelovics Ottó, Hagyó egykori kommunikációs tanácsadója több mint másfél órás beszédében egyrészt az ügyészséget bírálta. Hosszasan sorolta, hogy szerinte milyen szabálytalanságok történtek az eljárás során. Emlékezetes: Lelovicsot első fokon folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt egy év két hónap börtönre ítélték, a végrehajtást azonban két évre felfüggesztették.

A Szegedi Ítélőtábla jövő pénteken hirdeti ki a másodfokú ítéletet - olvasható a Magyar Időkben.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×