eur:
394.75
usd:
370.8
bux:
65122.07
2024. április 19. péntek Emma

Frankeinstein-koalíciókból nem kér az LMP - hetilapszemle

Horvátország készen áll az Ina visszavásárlására – mondta a Figyelőnek a horvát államfő, míg a Heti Válasz az LMP-s kormányfőjelölttel készített interjút. A HVG-nek egy amerikai közgazdász adott értékelést.

Ha kormányfő leszek, kell egy profi, aki italozásban, húsevésben és mulatozásban leveszi a vállamról a terhet – mondta Szél Bernadett a Heti Válasznak adott interjúban. Az LMP társelnöke hozzátette: pártjának meg lesz a 106 egyéni képviselő-jelöltje, mivel együttműködnek a gödöllői polgármester, Gémesi György pártjával. Mint fogalmazott: „más, tőlünk értékidegen ellenzéki pártokkal összefércelt Frankeinstein-koalíciókban nem veszünk részt, de az Új kezdettel szerves az együttműködés.”

Horvátország készen áll az Ina visszavásárlására – mondta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő a Figyelőnek adott interjúban, majd hozzátette, hogy a MOL és a horvát olajtársaság ügyének rendezése a két ország kormányán múlik. A horvátországi Ina részvényeinek a 49,09 százaléka a MOL-é, 44,84 százaléka pedig a horvát államé és a magyar olajtársaság rendelkezik az irányítói jogokkal.

A HVG-ben arról olvashatnak, hogy Richard H. Thaler amerikai közgazdász szerint a rendbontó viselkedés is közrejátszott a pénzügyi válság kialakulásában, a Brexitben és Donald Trump megválasztásában. A válság ügyében a hitelfelvevők, a hitelezők és a hitelminősítők felelősségét is bemutató közgazdász úgy látta, hogy a legkevésbé a naiv adósok voltak felelősek, mert a bankoknak kellett volna szigorítaniuk a hitelezés feltételein, de a hitelminősítők sem tették a dolgukat.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×