eur:
393.43
usd:
366.97
bux:
66401.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Halálos fordulat a magyar utakon

Halálos fordulat a magyar utakon

Nem növekedett a közúti balesetek száma az év első hónapjában az előző évhez viszonyítva, a halálos balesetek száma viszont nőtt. Ma kezdődik a Biztonság Hete, amely keretében a szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a balesetek odafigyeléssel megelőzhetők.

2017 első nyolc hónapjának előzetes baleseti adatai alapján az összes személyi sérüléssel járó balesetek száma nagyjából ugyanúgy alakult, mint 2016 hasonló időszakában - tudta meg az InfoRádió Kiss Csabától, az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Osztályának vezetőjétől. 

A halálos áldozatok száma tíz fővel emelkedett, idén augusztus végéig 377-en vesztették életüket hazánk útjain, míg egy évvel ezelőtt 367-en. A súlyos sérüléses baleseteknél minimális két százalék körüli emelkedés történt, míg a könnyű sérültek számában kicsi csökkenés tapasztalható.

rvendetes, hogy az ittasan okozott balesetek száma 14 százalékkal csökkent" - emelte ki a friss adatokból Kiss Csaba. Az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Osztályának vezetője a most zajló Biztonság Hete programsorozat kapcsán elmondta, mind a fokozott rendőri ellenőrzés, mind az ilyen figyelemfelhívó akciók, kampányok kedvező rövid- és hosszú távú hatása is. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×