eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ezt ne felejtse el a fűtési szezon előtt

Ezt ne felejtse el a fűtési szezon előtt

A Nemzeti Közművek földgázelosztó társasága minden évben több milliárd forintot fordít a hálózat rekonstrukciójára, de a fogyasztók zavartalan és biztonságos gázellátása érdekében a telekhatáron, ingatlanon belüli vezetékek állapotának is kifogástalannak kell lennie, és azokat a fogyasztóknak kell ellenőrizniük - hívta fel a figyelmet a NKM Nemzeti Közművek Zrt.

Az elosztó társaság hálózatrekonstrukciós munkái során folyamatosan, hónapokkal a kivitelezés előtt felhívja a gázfelhasználók, tulajdonosok figyelmét a saját gázrendszereik műszaki-biztonsági felülvizsgálatának szükségességére.

A telekhatáron vagy az épületen belüli gázvezetékek tulajdonosa köteles azok üzemképes és biztonságos állapotban tartására

a jogszabályoknak megfelelően, a gázrendszer nem megfelelő műszaki állapota miatt az ingatlant kikapcsolhatják a szolgáltatásból - figyelmeztetnek.

Bár a Nemzeti Közművek biztosítja az összes lakossági fogyasztó földgázellátását, elosztási tevékenysége azonban nem országos. A Nemzeti Közművek tulajdonában lévő Főgáz Földgázelosztási Kft. a fővárosban és 18 Budapest közeli településen végez földgázelosztási tevékenységet, ennek keretében 810 ezer ügyfélhez juttatja el a földgázt, amely mintegy 2 millió embert érint. A társaság 5800 kilométert meghaladó gázhálózatot üzemeltet.

A Nemzeti Közművek földgáz-elosztási rendszerének hálózatrekonstrukciós munkáira évente több milliárd forintot fordít, idén mintegy 25 kilométernyi vezetéket cserél ki - közölték.

Az elosztó társaság elosztási területén nemcsak a hálózatüzemeltetési és karbantartási munkákat végez, hanem a mérési rendszerek üzemeltetését, a gázmérő leolvasással kapcsolatos feladatokat, a tervfelülvizsgálatot és a műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a hálózat-beruházásokhoz szükséges irányítási funkciókat is ellátja. Emellett a szabálytalan gázvételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végez, ezek ugyanis többnyire balesetveszélyes beavatkozásokat jelentenek a gázmérőn vagy a hálózaton, és veszélyeztetik a többi felhasználó testi épségét - hangsúlyozták.

A Nemzeti Közművek közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy minden gázszivárgást komolyan kell venni, gázszag észlelésekor haladéktalanul hívni kell a területileg illetékes földgázelosztót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×