eur:
395.79
usd:
372.71
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Meggyalázzák a sírokat a katolikus temetőben - pusztítás Hódmezővásárhelyen

Meggyalázzák a sírokat a katolikus temetőben - pusztítás Hódmezővásárhelyen

Őzek pusztítják a csokrokat a katolikus temetőben.

Borzasztó érzés, amikor meglátom, hogy már csak a csonkja, a szára maradt az előző napi virágcsokornak – mondta elkeseredetten a vásárhelyi katolikus temetőben Varga Istvánné az őzek pusztításáról. Huszonegy évesen elhunyt fia sírját gondozza. – Mindennap itt vagyok. Már csak azt adhatom neki, hogy szép legyen a sírja – tette még hozzá a delmagyar.hu cikkében.

Az őzek garázdálkodása rendszeres. Erre most Vígh Jánosné Margitka hívta fel a figyelmünket, ő férje nyughelyét látogatja, és ha csak teheti, friss virágot helyez el rajta.

– Nem sokáig marad meg, és már a kardvirágra is rászoktak, eddig azt nem ették.

Nem félnek az embertől, megszokták a közelségünket. Nemegyszer dübörgésre lettem figyelmes, és amikor hátranéztem, láttam, hogy őzek gázolnak keresztül. Mindent felborítanak, olykor összetörnek, temetés után a koszorúból is kieszik a virágot. Meggyalázzák a sírokat – jelentette ki.

Nagy Lászlóné Valéria azt említette, sírógörcsöt kap, amikor meglátja, mi maradt a csokrokból. – Többen az őzek miatt már csak selyemvirágot tesznek a sírra. Akkor jönnek a tolvajok – toldotta meg.

Ismerjük a problémát, a sírkert látogatói rendszeresen elmondják – közölte Korsós Attila, a katolikus temető gondnoka. –

Vadásszal is konzultáltunk, azt mondta, kilőni nem lehet az egyedeket, mert a temető lakott területen van.

Olyan ötletet is kaptunk, hogy tegyünk ki bizonyos közönként emberi hajat, ez a szag távol tartja őket. Ebben nem hiszek, pár méterre tőlem is állt már őz. Egyébként nekik ez nem temető, hanem a természet része – mondta a csősz. A patások a Jókai utcáig is elmerészkednek, egyiküket el is gázolta egy autó.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×