eur:
395.46
usd:
372.12
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Fontos teendőre figyelmeztet a katasztrófavédelem

A hivatalos fűzési szezon megkezdése, vagyis október 15. előtt mindenki ellenőriztesse fűtőberendezését, illetve szerezzen be szén-monoxid-érzékelőt a balesetek megelőzése érdekében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tájékoztatás szerint fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet a készülékek szabálytalan kivitelezése, a karbantartás és a rendszeres műszaki felülvizsgálat elmulasztása.

Elengedhetetlen, hogy évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét; a legcélszerűbb az első fűtés előtt szakemberrel megvizsgáltatni és kitisztíttatni a berendezést.

A szennyeződések, eltömődések és a szabálytalan házi kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a zárt térbe visszajutó gázok, leginkább a szén-monoxid már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az emberekre és a háziállatokra.

A gáz színtelen, szagtalan, jól elkeveredik a szoba levegőjével és rendkívül mérgező, vagyis biztonságosan csak szén-monoxid-érzékelővel mutatható ki a jelenléte. Az OKF jó minőségű szén-monoxid-érzékelő beszerzését javasolja az érintettek számára. A katasztrófavédelem weboldalán megtalálható az ellenőrzéseken megfelelt és megbukott érzékelők listája is - közölte az OKF.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×