eur:
394.24
usd:
370.07
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Hihetetlen, mit akarnak vezetni a legtöbben

Negyedével nőtt az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma 2017-ben – derült ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Továbbra is a gépkezelői tanfolyamok a legkeresettebbek, de idén a targoncavezető- és emelőgépkezelő- mellé a gázcseretelepkezelő-képzés is felkerült a dobogóra.

Az idén negyedével nőtt az érdeklődés az ipari képzések iránt, amelynek egyik oka, hogy sok vállalat belső átképzésekkel igyekszik pótolni a hiányzó munkaerőt – közölte tegnap Szilber Erzsébet, a Perfekt Zrt. Ipari Képzések Központjának vezetője. Elmondása szerint idén a legnépszerűbb képzés a targoncavezetői tanfolyam, közel kétszer annyian jelentkeztek rá, mint az ezüstérmes emelőgép-kezelő OKJ-ra. A tavalyi toplista bronzérmese a külszíni bányász volt, amely 2016-ban jelent meg először a legnépszerűbb képzések között, de idén már csak a 8. helyet sikerült megszereznie - írta a Magyar Idők.

Új belépőként a gázcseretelepkezelő-képzés tudott fellépni a dobogó harmadik fokára. A negyedik helyre az ipari olaj- és gáztüzelőberendezés-kezelő OKJ került, viszont a nyomástartóedény-gépész kiszorította az első ötből a földmunka-, rakodó-, szállítógép-kezelő képzést, így utóbbinak 2017-ben csak a 9. hely jutott.

A korábbi 178-ról 275-re nőtt a tanodák száma. – Ezek működtetésére az idén 7,5 milliárd forint áll rendelkezésre, míg a szakmai munkára négymilliárd forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×