eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem dobtuk a tojást

Nem okozott pánikot a hazai piacon a tiltott rovarölő szerrel szennyezett tojások ügye. A hatóság időben lépett, így a vásárlói bizalom sem csorbult. A Magyar Időknek nyilatkozó kereskedők szerint a forgalom az utóbbi hetekben sem csökkent, a vásárlók zöme ugyanakkor jóval tudatosabban teszi a kosarába a termékeket.

Bár az elmúlt hetekben nemcsak külföldi, hanem magyar tojásokban is talált tiltott rovarölő szert a hatóság, úgy tűnik, a magyar vásárlók bizalma továbbra is rendületlen. A Magyar Időknek nyilatkozó áruházláncok tapasztalatai azt mutatják, hogy az európai uniós tojásbotrány ellenére nem kerül kevesebb tojás a magyarok kosarába.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója szerint a magyar hatóság megfelelő gyorsasággal lépett fel az európai rovarölőszer-szennyezési ügyben, így a vásárlói bizalom sem sérült. A CBA boltjaiban ezért nem tapasztaltak visszaesést a forgalomban a tojásbotrány kirobbanását követően, hozzátéve, hogy ugyanakkor az elmúlt hetekben láthatóan javult a vásárlói tudatosság, egyre többen nézik meg, hogy mit tesznek a kosarukba.

A Spar Magyarország sajtóosztálya is azt jelezte: a korábban megszokottnál többen nézik meg a tojásokon található jelölést, az értelmezéssel kapcsolatban pedig elvétve kérnek segítséget az áruházlánc alkalmazottaitól. Bizonytalanság nincs a fogyasztók körében, a forgalomban nem volt változás az elmúlt időszakban. Ugyanakkor jelezték: a tojást továbbra is folyamatos ellenőrzés mellett veszik át, a termékek nyomon követhetősége minden esetben biztosított.

Hasonlóan nagy hangsúlyt fektetnek a beszállítók és a termékeik ellenőrzésére a két hazai diszkontláncnál is. Az Aldi sajtóosztályától a Magyar Idők megtudta: a 125 magyarországi üzletben kizárólag hazai forrásból származó tojás kapható, ahogyan a Lidlben is magyar tojást vásárolhatnak a fogyasztók. Jelezték: a beszállítókkal szemben eddig és ezután is kompromisszumokat nem ismerő, magas elvárásokat támasztanak, ami a fogyasztói bizalomhoz is hozzájárulhat. A vásárlók ugyanis az elmúlt hetek tapasztalatai szerint sem vesznek kevesebb tojást, mint korábban - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Sikerült átpréselni az amerikai képviselőházon azt a törvényjavaslatot, mely összesen 95 milliárd dollárnyi támogatás szétosztását teszi lehetővé Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni térség államai között. A G7 szintén új támogatásról egyezett meg, a NATO pedig hosszas unszolás után eldöntötte: küldenek még légvédelmi eszközöket Kijevnek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×