Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiadták a figyelmeztetést, durván változik az időjárás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Győr-Moson-Sopronra és Komárom-Esztergomra másodfokú, több más megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre. Zivatarok is jönnek.

A hidegfront csütörtökön a késő délutáni, kora esti órákban éri el az északnyugati területeinket, de előtte, napközben a Nyugat-Dunántúlon a délnyugati, majd az északnyugati területeken

az északnyugatira forduló szelet viharos lökések kísérhetik.

Figyelmeztetés

A narancssárgával jelzett megyékben a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/óra sebességet, itt másodfokú figyelmeztetés van érvényben csütörtökre. Az elsőfokú figyelmeztetést azokra a megyékre adták ki, ahol 70 km/h-nál erősebb széllökések várhatók.

szellok

Részletes előrejelzés

Csütörtökön a délnyugati szél már a délelőtti órákban erős lesz, az Alpokalja és a Kisalföld vidékein már ekkor is előfordulhatnak viharos közeli lökések (~55-65 km/h). A déli óráktól főként a Dunántúlon egyre több helyen viharossá fokozódik a szél (60-75 km/h).

Az esti órákban északnyugatira fordul az áramlás, ekkor az országban többfelé (nagyjából a Tisza vonaláig) viharos (70-75 km/h) lökésekre számíthatunk. Az északnyugati megyékben erősen viharos (akár >90 km/h) szél is kialakulhat.

Csütörtök este a Dunántúl északi és nyugati részein a záporok mellett akár egy-egy zivatar is kialakulhat.