eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kellemetlen fordulat a Green Holidays utasainak kártérítési ügyében

Kellemetlen fordulat a Green Holidays utasainak kártérítési ügyében

A július elején csődöt jelentő utazási iroda pórul járt ügyfelei közül sokan még egyetlen forintot sem kaptak vissza, csak ígéretet, csak egy részük jutott hozzá a befizetett összege feléhez. Sokaknak azonban előbb perelniük kell, hogy esélyük legyen a kártérítésre.

Sok olyan pórul járt utas van, akinek ötvenszázalékos kártérítést fizetett a biztosító, mások csak ígéretet kaptak - mondta a Magyar Nemzetnek Salamon András. Az ügyvéd legalább kétszáz olyan utast képvisel, akik a Green Holidays utazási iroda július 2-i csődje miatt szenvedtek kárt. Sokan ragadtak a törökországi Antalyában, még többen el sem tudtak utazni, de a pénzük a cégben ragadt. A jogász szerint az adatok feldolgozása után az Uniqa biztosító  további kártérítést fizet, de

száz százalékban senkinek sem sem rendeződik majd a vesztesége.

A legnehezebb helyzetben azok az utasok vannak, akik az Indulhatunk.hu-n és rokoncégein keresztül vásárolták meg az utazást és külön a szállást. Nekik be kell bizonyítaniuk, hogy a külön vásárolt utazási szolgáltatások egy csomagnak számítanak, mert a biztosító csak csomag esetében fizet. Ezért valószínűleg perek sokasága következik, ezeknek az utasoknak ráadásul nem az utazási irodát kell majd támadniuk.

Az ügyvéd hangsúlyozta, az Uniqa eddig korrekten állt hozzá a problémához, egy éve van a károk rendezésére. Meg kell várniuk az időközben indult hatósági vizsgálatok lezárását, ráadásul csalás miatt vizsgálódik a rendőrség is. Az ügyvéd szerint lehet, hogy a végén a magyar államot kell perelni, mert nem hozott megfelelő törvényt a hasonló helyzetek rendezésére.

A biztosító azt közölte, folyik a kiutazottak kárigényeinek rendezése. 180 kártérítési igénnyel összefüggésben valamivel több mint 51 millió forintot fizettek ki. A le nem töltött napokra a részvételi díj arányos részét a meghatározott 50 százalékos előleg mértékének megfelelően vették figyelembe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×