eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma

Drága az allergia - lapszemle

A Magyar Idők a BKK honlapjának böngészését követően írt a gödöllői HÉV fejlesztési tervéről. A Magyar Nemzet szerint a Green Holidays károsultjainak ügyében még félúton sem halad a kártalanítás.

A Magyar Idők a BKK honlapjának böngészését követően írt a gödöllői HÉV fejlesztési tervéről. A dokumentum szerint öt megállót új helyre költöztetnek, a HÉV új síneket és több ülőhelyet biztosító szerelvényeket kap. A Főmterv elképzelései alapján a vonal jelentős része a föld alá kerül. Az Örs vezér terén összekötik a 2-es metrót és a gödöllői vonalat, továbbá egy új szárnyvonal épül, amely eléri Rákoskeresztúrt.

A Magyar Hírlapnak nyilatkozott Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, aki szerint háromszázmilliárd forintnyi uniós forrás érkezhet meg az élelmiszeripar szereplőihez az elkövetkezendő egy-két évben. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének elnöki posztját is betöltő szakember hozzátette: ebből kétszázmilliárd a Vidékfejlesztési programhoz kötődik, a mikro- és a kisvállalkozások fejlesztéseit segítheti, illetve azon mezőgazdasági termelőket, akik az élelmiszeriparba kívánnak befektetni.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy csaknem negyvenmilliárd forintot költenek az allergiások évente a tüneteik enyhítésére. A ParlagfűPollen No Egyesület elnöke a lapnak elmondta: legalább kétmillió ember parlagfű-allergiás Magyarországon, de egyelőre eredménytelen a harc a parlagfű ellen. Kelen Andrásné szerint, ha minden olyan földtulajdonost megbüntetnének, akinek parlagfűvel szennyezett a földterülete, tízmilliárd forintra is rúghatna a bírságok összege.

A Magyar Nemzet szerint a Green Holidays károsultjainak ügyében még félúton sem halad a kártalanítás. Mintegy kétszáz ügyfele lehet majd annak az ügyvédnek, aki jelenleg épp az Uniqa biztosítóval egyeztet a Green Holidays Kft. károsultjainak ügyében. Sok olyan pórul járt utas van, akinek ötvenszázalékos kártérítést fizetett a vagyoni biztosítékért felelős Uniqa, mások még csak ígéretet kaptak. Az adatok feldolgozása után a biztosító további kártalanítást is fizethet, de száz százalékban senkinek sem rendeződik majd a vesztesége – mondta lapnak Salamon András, ügyvéd.

A Magyar Idők arról számol be, hogy a múlt esztendőben majdnem húszmillió forinttal járultak hozzá a csiga- és gombagyűjtő magánszemélyek az állam kiadásaihoz. Az előírások nem változtak, az erdőn-mezőn gyűjtögetők így továbbra is kedvezményes szabályok és csekély adminisztráció mellett tehetnek eleget adóügyi kötelezettségeinek. A rendelkezések tavaly félmilliárdot, az idei év első pár hónapjában pedig újabb tízmilliókat hoztak az érintetteknek.

A Portfolio szerint megugrott a kereslet az olaj iránt. Felülvizsgálta az idei évre szóló előrejelzéseit az OPEC, melyben a vártnál nagyobb keresletre számít az idei, és a következő évre vonatkozóan is, miután a második negyedévben a fogyasztás felülmúlta a várakozásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×