Drága az allergia - lapszemle

Infostart
2017. szeptember 13. 06:22
A Magyar Idők a BKK honlapjának böngészését követően írt a gödöllői HÉV fejlesztési tervéről. A Magyar Nemzet szerint a Green Holidays károsultjainak ügyében még félúton sem halad a kártalanítás.

A Magyar Idők a BKK honlapjának böngészését követően írt a gödöllői HÉV fejlesztési tervéről. A dokumentum szerint öt megállót új helyre költöztetnek, a HÉV új síneket és több ülőhelyet biztosító szerelvényeket kap. A Főmterv elképzelései alapján a vonal jelentős része a föld alá kerül. Az Örs vezér terén összekötik a 2-es metrót és a gödöllői vonalat, továbbá egy új szárnyvonal épül, amely eléri Rákoskeresztúrt.

A Magyar Hírlapnak nyilatkozott Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, aki szerint háromszázmilliárd forintnyi uniós forrás érkezhet meg az élelmiszeripar szereplőihez az elkövetkezendő egy-két évben. Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének elnöki posztját is betöltő szakember hozzátette: ebből kétszázmilliárd a Vidékfejlesztési programhoz kötődik, a mikro- és a kisvállalkozások fejlesztéseit segítheti, illetve azon mezőgazdasági termelőket, akik az élelmiszeriparba kívánnak befektetni.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy csaknem negyvenmilliárd forintot költenek az allergiások évente a tüneteik enyhítésére. A ParlagfűPollen No Egyesület elnöke a lapnak elmondta: legalább kétmillió ember parlagfű-allergiás Magyarországon, de egyelőre eredménytelen a harc a parlagfű ellen. Kelen Andrásné szerint, ha minden olyan földtulajdonost megbüntetnének, akinek parlagfűvel szennyezett a földterülete, tízmilliárd forintra is rúghatna a bírságok összege.

A Magyar Nemzet szerint a Green Holidays károsultjainak ügyében még félúton sem halad a kártalanítás. Mintegy kétszáz ügyfele lehet majd annak az ügyvédnek, aki jelenleg épp az Uniqa biztosítóval egyeztet a Green Holidays Kft. károsultjainak ügyében. Sok olyan pórul járt utas van, akinek ötvenszázalékos kártérítést fizetett a vagyoni biztosítékért felelős Uniqa, mások még csak ígéretet kaptak. Az adatok feldolgozása után a biztosító további kártalanítást is fizethet, de száz százalékban senkinek sem rendeződik majd a vesztesége – mondta lapnak Salamon András, ügyvéd.

A Magyar Idők arról számol be, hogy a múlt esztendőben majdnem húszmillió forinttal járultak hozzá a csiga- és gombagyűjtő magánszemélyek az állam kiadásaihoz. Az előírások nem változtak, az erdőn-mezőn gyűjtögetők így továbbra is kedvezményes szabályok és csekély adminisztráció mellett tehetnek eleget adóügyi kötelezettségeinek. A rendelkezések tavaly félmilliárdot, az idei év első pár hónapjában pedig újabb tízmilliókat hoztak az érintetteknek.

A Portfolio szerint megugrott a kereslet az olaj iránt. Felülvizsgálta az idei évre szóló előrejelzéseit az OPEC, melyben a vártnál nagyobb keresletre számít az idei, és a következő évre vonatkozóan is, miután a második negyedévben a fogyasztás felülmúlta a várakozásokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
LAPSZEMLE
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
GAZDASÁGI LAPSZEMLE
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást