eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Várpalotai hintabaleset: fotók és friss információk

Várpalotai hintabaleset: fotók és friss információk

Elbontották vasárnap kora este a hétvégi várpalotai rendezvényen balesetet okozó hintát - tájékoztatta a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság.

A Hunyadi Mátyás téren felállított eszközt a katasztrófavédelem bevonásával, daru segítségével bontották le.

Az úgynevezett kalapácshintát a rendőrség lefoglalta, a szerkezetet szakértők vizsgálják. Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a szombati baleset két legsúlyosabb sérültjének hozzátartozóival. Egy 18 éves fiatalember életveszélyes koponyasérülést, egy 15 éves fiú térdsérült szenvedett.

Több civil kezdeményezés is indult a sérültek családjainak megsegítésére.

A polgármester az MTI tudósítása szerint mindkét családnak felajánlotta az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatását. Campanari-Talabér Márta elmondta azt is, hogy a baleset kapcsán át kell gondolniuk a Várpalotai napok koncepcióját, a "vurstli-jelleg" helyett nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a vendéglátásra és a koncertekre.

Közlése szerint hétfőn átvizsgálják az önkormányzat és az eseményt szervező Thury-Vár Nonprofit Kft. közötti, a hétvégi rendezvényt érintő szerződéseket.

Az ügyet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya hatáskörbe vonta, és szakértő közreműködéssel vizsgálja az eset körülményeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×