eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Új veszélyre figyelmeztetnek az eső után

Új veszélyre figyelmeztetnek az eső után

Hétfő reggelre tovább szakadozik a felhőzet, de marad a hűvös, őszi idő. A nyári meleg után váratlannak ható veszélyforrásra is felhívják a figyelmet a meteorológusok.

Vasárnap napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég, a keleti országrészben átmeneti napos időszakokkal. Többfelé várható eső, zápor keleten néhol zivatar is lehet, majd estére a Dunántúl nagy részén megszűnik a csapadék.

Hétfő reggelig az ország északkeleti, keleti harmadán túlnyomóan borult marad az ég többfelé esővel, záporral, esetleg zivatarral. A Dunántúlon, majd hajnaltól a középső megyékben tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és ezeken a területeken egyre kevesebb helyen lehet csapadék.

A kevésbé szeles, gyengén felhős délnyugati tájakon reggelre párássá válhat a levegő, ködfoltok képződhetnek.

A többfelé élénk északnyugati szél helyenként megerősödhet. A késő esti 11, 17 fokról reggelre 7 és 14 fok közé hűl le a levegő, délnyugaton lesz a leghűvösebb - írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Élénk szél, átvonuló esőfelhők

Hétfőn a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, másutt viszont eleinte még sok lesz a felhő, az ország északkeleti harmadában eshet az eső. Utóbbi területeken csak délután, estefelé szakadozik fel a felhőtakaró. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Kedden ismét felhők jönnek: eleinte csak változó mennyiségű felhő lesz az égen, majd délután észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Néhol kisebb eső előfordulhat. Az élénk nyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×