Már látszik, mikor tér vissza a nyár, de a frontérzékenyek készüljenek

InfoRádió
2017. szeptember 3. 19:47
Hétfőn a Duna vonalában és attól keletre várható még eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar.

Napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé élénk, néhol erős lesz a nyugati, északnyugati szél. Reggel 7-13, majd napközben 15-23 fokot mérhetünk. Kettősfronti hatásra számíthatunk - írta előrejelzésében az Időkép.

Kedden a Dunántúlon süthet ki hosszabb időre a nap, másutt erősen felhős, borongós idő valószínű. Napközben leginkább délen és néhol északon alakulhatnak ki kisebb záporok. Ismét többfelé lesz élénk az északnyugati szél. Hűvös hajnal után, délután 20-25 fokot mérhetünk.

Szerdán nyugat felől újra megvastagszik a felhőzet, főként északon, északnyugaton alakulhat ki eső, zápor. Több helyen megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben 22-26 fokot mérhetünk.

Csütörtökön feltámadó északnyugati szélel, szórványos záporokkal érkezthet egy újabb hidegfront érkezhet. Napközben 18-25 fokra van kilátás.

Pénteken még helyenként lehet gyenge csapadék, de gyengül a légmozgás.

A hét végén melegedés kezdődik, és egy hét múlva hétfőn már 28 fokig melegszik majd a levegő. A következő napokra most zavartalan napsütést jósolnak, lassan csökkenő maximális hőmérsékletekkel.