eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Országszerte kiadós esőre számíthatunk

Négy északnyugati megye kivételével országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat a kiadós eső veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapestre és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt. Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben emiatt.

Azt írták: délnyugat felől több hullámban csapadék érkezik. Eső, zápor, zivatar egyaránt várható, zivatar esetén helyenként felhőszakadással. A csapadék döntő része szombat késő délutántól vasárnap reggelig hullik. A Dunántúl keleti és déli területein, illetve az Alföldön, Északi-középhegységben sok helyen várható 15-20 millimétert meghaladó eső. A legnagyobb mennyiségekre, 30-50 milliméter körüli csapadékra a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön és a középső-északi országrészben (Pest, Fejér, Nógrád és környezete) lehet számítani.

Késő délután, este a déli megyékben, majd estétől inkább csak a keleti, tiszántúli országrészben intenzív zivatarok is kialakulnak 70-80 kilométer/óra feletti széllel, jégesővel. Főként az Alföld délkeleti határvidékén kora este heves zivatar is előfordulhat 80-100 kilométer/órás szélrohammal és nagy méretű jéggel.

A heves zivatarok veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-30 Celsius-fok között valószínű, északnyugaton, nyugaton várható a leghűvösebb, keleten, délkeleten a legmelegebb idő. Késő estére - hasonló területi eloszlásban - 14-23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×