eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Két hónapra felborul a vasúti menetrend

Jelentős változásokra kell számítani a Budapest-Pusztaszabolcs elővárosi vonalon és a hozzá csatlakozó vonalakon utazóknak a Kelenföld és Háros, valamint az Érd és Százhalombatta vonalszakaszok szeptember elsején kezdődő pályafelújítása miatt - közölte a Mávinform.

A felújítás október 31-éig tartó fázisának idején módosul a menetrend a Budapest-Pusztaszabolcs-Dombóvár, a Budapest-Sárbogárd-Baja és a Budapest-Székesfehérvár vonalon is - írták.

A Pusztaszabolcsról Sárbogárdra és Dombóvárra induló személyvonatok Pusztaszabolcs-Sárbogárd között 20-30 perccel korábban, az esti utolsó sárbogárdi személyvonat 27 perccel később indul. A Dombóvárról vagy Sárbogárdról Pusztaszabolcsra induló személyvonatok Pusztaszabolcs és Sárbogárd között 18-30 perccel később közlekednek. A reggeli első Dombóvár-Budapest vonat 20 perccel korábban jár.

Reggel hat órától éjfélig a Déli pályaudvarról Százhalombattára, Pusztaszabolcsra és Dunaújvárosba közlekedő vonatok mindkét irányban 30 perccel később indulnak-érkeznek.

A vágányzár idejére egyes Budapest és Százhalombatta, valamint Budapest és Pusztaszabolcs között közlekedő vonatokat (mindkét irányban) töröltek a menetrendből, illetve más vonatokkal összevonva közlekednek. Néhány Budapest-Százhalombatta viszonylatú vonat nem áll meg Nagytétény-Diósdon és Érdligeten.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Rétszilas szakasz változásai miatt a csatlakozó vonalak menetrendje is módosul.

A munkanapokon a Déli pályaudvar és Martonvásár közötti Z30-as vonatok - mindkét irányban - ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük új, G30-as vonatok közlekednek a Déli pályaudvar és Székesfehérvár között.

A G43-as vonatok csak Kőbánya-Kispest és Kelenföld között járnak. Kelenföldön átszállási lehetőség lesz az Érd alsón át közlekedő G30-as vonatokhoz. A G30-as vonatok Érd alsón át közlekednek, ezért Budatétényt, Barosstelepet és Érd felsőt nem érintik, helyettük Kastélypark és Érd alsó megállóhelyen állnak meg.

A Gemenc és a Sugovica expressz a Keleti pályaudvarról korábban indul Bajára, a Bajáról érkezők pedig később érkeznek meg.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×