Konzultáció indul a Római-partról

Infostart
2017. augusztus 31. 13:52
A III. kerület vezetése lakossági konzultációt indított, az érintett lakókat azonban nem a Római-part gátrendszerének megépítéséről, hanem a már elkészült gát, és az így átalakuló part arculatáról kérdezik.

A III. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta, az önkormányzat még májusban döntött a lakossági konzultáció indításáról. Bús Balázs hozzátette: tizenötezer embert, a leginkább érintetteket szólították meg.

„Ők a Pók utca-Szentendrei út-Rákóczi út-Batthyány és Pünkösdfürdő út által határolt területen élnek.

Levélben kapnak egy kódot, amellyel az önkormányzat honlapján szeptember 30-ig ki tudják tölteni a kérdőívet.”

A konzultációt az önkormányzat azért indította, mivel a választási bizottság és a Fővárosi Bíróság szerint népszavazást nem lehet tartani. Így lehet megismerni, hogy a helyiek mit gondolnak a part funkcióiról, hogyan nézzen ki a Római-part a gát megépülése után – jelezte Bús Balázs.

„A kérdőív eredményeit szeretnénk eljuttatni a fővárosnak, hogy segítsen a Római-part arculatának tervezésében. Fontos, hogy megújuljon, a sportfunkciók a korábbinál hangsúlyosabban jelenjenek meg. Az is fontos, hogy a helyiek funkciókról szóló véleménye is hangsúlyosan jelenjen meg a tervekben.”

A III. kerület polgármestere hozzátette, a terület beépítéséről is megkérdezik a helyieket, de a kerület a rekreációs besoroláson nem kíván változtatni. A lakófunkciókat nem támogatjuk.

„Borítékolható, hogy senki nem szeretné, hogy a lakófunkciók megerősödnének.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bús Balázs: "Nem támogatjuk a lakófunkciók megerősödését a Római-parton"
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást