Újabb tejtermék ára emelkedik - lapszemle

Infostart
2017. augusztus 30. 08:24
A Magyar Idők azt írja, hogy elkülönített sztrájkalapot hozott létre a Munkástanácsok és Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. A Magyar Nemzet szerint kritikus a hazai alapellátás helyzete.

A Magyar Idők azt írja, hogy elkülönített sztrájkalapot hozott létre a Munkástanácsok és Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. A több millió forintos keretből a Tesconál kilátásba helyezett sztrájk idején kieső napi jövedelmek egy részét fizetnék ki a dolgozóknak.

A Magyar Nemzet szerint kritikus a hazai alapellátás helyzete, erőteljesen emelkedik ugyanis a tartósan, vagyis legalább fél éve betöltetlen háziorvosi körzetek száma. Évek óta nem volt olyan sok üres praxis, mint most. Jelenleg 317-ben nincs állandó házi orvos, ezek közül pedig 65 gyermekorvosi körzet.

A Világgazdaságban arról ír, hogy az öt intézményt egyesítő Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházban 316 napot kell várni egy szürkehályog-műtétre, és jelenleg több mint 400-an állnak sorban ezért beavatkozásért, pedig van elég orvos, de a betegek nem akarnak elutazni egy másik városba, mert ragaszkodnak a helyi ellátáshoz.

A Portfolio azt írja, hogy az orosz jegybank történetének egyik legnagyobb bankmentését kezdte el, amikor az elmúlt hetek betétesi rohama után és a bank tulajdonosainak kérése miatt bejelentette: legalább 75 százalékos részesedést vásárol a bajba jutott Otkritie bankban.

A napi.hu oldalán arról lehet olvasni, hogy az elmúlt hónapokban nőni kezdett a vaj és a tejszín ára. Várhatóan a tejfölért is többet kell majd fizetni. A tej ára viszont csak lassan emelkedik, és ismét megjelentek a boltokban a szuperolcsó szlovák uht tejek. Erről a témáról többet megtudhatnak reggel kilenc órától az InfoRádió Üzleti reggeli című műsorából.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást