Még két nap nyár, aztán...

InfoRádió
2017. augusztus 30. 15:45
A hétvégén nagyot változik az időjárás, vége lesz a nyárias hőmérsékletnek, sok lesz az eső, és jóval hűvösebbre is fordul az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön még túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, legfeljebb nyugaton lehet kevés fátyolfelhő, és csapadék sem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet délután 28 és 33 fok között valószínű.

Pénteken már a Nyugat-Dunántúlon erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Másutt napos idő lesz fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet még mindig 28, 33 fok között valószínű.

Szombaton már felhős idő valószínű rövid napos, hosszabban tartó borult időszakokkal. Többfelé várható eső, zápor, főleg keleten és a középső országrészben néhol zivatar is. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25, 31, a Nyugat-Dunántúlon 22, 25 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, keleten zivatar is. Helyenként jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mindössze 21, 26, északnyugaton 19, 21 fok között alakul.

Hétfőn is többfelé várható eső, zápor, elsősorban keleten, északkeleten jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok körül lesz csak.