eur:
394.62
usd:
369.81
bux:
65734.68
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nyugatra is figyelnie kell a magyar terrorelhárításnak

A Nyugat-Európában egyre szaporodó terrorista támadások miatt szükséges, hogy a magyar bűnüldözés az unióban élő terroristagyanús személyeket is azonosítsa, adott esetben kiszűrje, feltartóztassa - mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

Az államtitkár a lapnak kifejtette, hogy a támadások elkövetői között a hírek szerint olyanok is voltak, akik hosszabb ideje Nyugat-Európában éltek, sőt némelyeknek uniós állampolgársága is volt. Vagyis a magyar terrorelhárításnak nemcsak a keletről és délről érkezőkre, de nyugatra is figyelnie kell - hangsúlyozta.

Völner Pál szerint a migráció és a terrorizmus közötti kapcsolat mára azok számára is nyilvánvalóvá kellett hogy váljon, akik korábban minden erejükkel tagadták az összefüggést.

A magyar kormány két-három éve hangoztatja, hogy a migráció veszélyezteti az EU közbiztonságát, már csak emiatt sem fogadhatjuk el a kötelező betelepítési kvótát - fogalmazott a politikus.

A kvótaperben jövő héten hirdet ítéletet az Európai Bíróság, ennek kapcsán azt mondta: "csak remélni lehet, hogy a luxembourgi testület nem politikai nyomásra, hanem a jogi érvek mentén és a valóság kegyetlen tapasztalatai alapján foglal majd állást, és nem próbálja veszélyes helyzetbe kényszeríteni az illegális migrációt elutasító európai államokat".

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×