Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Döntött a kormány, új villamosvonal épül Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kőbányai vásárközpontot és környékét fejlesztik, mert ott lesz 2020-ban az Eucharisztikus Világkongresszus, 2021-ben pedig a Vadászati Világkiállítás.

A Budapesten 2020-ban megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszus, valamint a 2021-ben sorra kerülő Vadászati Világkiállítás méltó megrendezése érdekében a Hungexpo Budapesti Vásárközpont fejlesztésére 1,527 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány - derül ki a Magyar Közlönyből.

A vásárközpont könnyebb megközelítése érdekében fejleszteni kell a közösségi közlekedést. Erre négymilliárd forintot kap a főváros. A Napi.hu információi szerint a villamosközlekedést fejlesztetné a kabinet, az Őrs vezér tér irányából közlekedő

3-as és 62-es villamos Fehér úti megállójától vezetnék el az Albertirsai úton a vonalat a Hungexpóig.

Magyarország 2020-ban ad otthont a római katolikus egyház egyik legjelentősebb, négyévente más-más helyszínen megrendezett, egyhetes eseménysorozatának, az Eucharisztikus világkongresszusnak. A rendezvény előkészítésére 2019-ig közel húszmilliárd forint költségvetési támogatást ad a kormány, többek közt templomfelújításra és csarnoképítésre.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke tavaly februárban jelentette be, hogy 2021-ben vadászati világkiállítást rendez Magyarország. Ennek előkészítésére, illetve szervezésére a kormány mintegy 387 millió forint támogatást különített el.