eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Döntött a kormány, új villamosvonal épül Budapesten

Döntött a kormány, új villamosvonal épül Budapesten

A kőbányai vásárközpontot és környékét fejlesztik, mert ott lesz 2020-ban az Eucharisztikus Világkongresszus, 2021-ben pedig a Vadászati Világkiállítás.

A Budapesten 2020-ban megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszus, valamint a 2021-ben sorra kerülő Vadászati Világkiállítás méltó megrendezése érdekében a Hungexpo Budapesti Vásárközpont fejlesztésére 1,527 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány - derül ki a Magyar Közlönyből.

A vásárközpont könnyebb megközelítése érdekében fejleszteni kell a közösségi közlekedést. Erre négymilliárd forintot kap a főváros. A Napi.hu információi szerint a villamosközlekedést fejlesztetné a kabinet, az Őrs vezér tér irányából közlekedő

3-as és 62-es villamos Fehér úti megállójától vezetnék el az Albertirsai úton a vonalat a Hungexpóig.

Magyarország 2020-ban ad otthont a római katolikus egyház egyik legjelentősebb, négyévente más-más helyszínen megrendezett, egyhetes eseménysorozatának, az Eucharisztikus világkongresszusnak. A rendezvény előkészítésére 2019-ig közel húszmilliárd forint költségvetési támogatást ad a kormány, többek közt templomfelújításra és csarnoképítésre.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke tavaly februárban jelentette be, hogy 2021-ben vadászati világkiállítást rendez Magyarország. Ennek előkészítésére, illetve szervezésére a kormány mintegy 387 millió forint támogatást különített el.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×