eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Rossz hír: hatalmas területeken lesz fizetős a parkolás

Rossz hír: hatalmas területeken lesz fizetős a parkolás

Szeptember elsejétől Zugló egyes területein és a Városligetben is bevezetik a fizetős parkolást – elvileg, mert vannak még gondok a Liget-projekt miatt.

A fővárosi közgyűlés a jövő héten tárgyalja a zuglói parkolási övezettel kapcsolatos technikai teendőket. A zuglói önkormányzat korábban már döntött, hogy a Dózsa György út-Vágány utca-Hungária körút- Kerepesi út négyszögben több ezer parkolóhelyet tesz fizetőssé – némelyiket meglehetősen borsos, 525 forintos óradíjjal. Külön szigetszerű övezet jön létre az Őrs vezér téri metrómegálló környékén, amit P+R parkolóként használnak a városba járók (mivel normális P+R parkolók továbbra sem épülnek a fővárosban) - írta a zoom.hu.

Rossz hír: hatalmas területeken lesz fizetős a parkolás

A kerület parkolási rendjét bemutató oldal szerint öt parkolási övezet lesz eltérő díjtételekkel. Az Állatkerti körút és a Gundel Károly út a legszigorúbb, itt az év minden napján fizetős lesz a parkolás 8-18 óra között, 525 forint óránként. Szintén sokat kell fizetni az Ajtósi Dürer sor és Hermina út Városligetet körülhatároló szakaszán, ahol óránként 440 forintért lehet megállni. A legolcsóbb az Örs vezér tere környéki parkolás lesz 175 forint/óra díjért.

Fizetni kell tehát a Városligetben például az Állatkertbe vagy a Fővárosi Nagycirkuszba látogatóknak is. A portál szerint ez a terület a Városliget Zrt. kezelésében van, a céggel azonban egyelőre nem sikerült megállapodni a zuglói önkormányzatnak. Így az a sajátos helyzet alakulhat ki, hogy védendő zöldterületeken nem lesz fizetős a parkolás, csak az azt övező utcákban, így például a kétszer háromsávos Hungária körúton.

Jó tudni azt is, hogy a Liget projekt építkezése kapcsán a Dózsa György úton (56-osok tere) működő szintén kvázi P+R parkoló jelentős része megszűnik novemberben. Ezzel párhuzamosan több mélygarázst épít majd az állam a Városligetben - írta a zoom.hu.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×