eur:
394.47
usd:
370.38
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Így kedveskedik a kormány

Korábban megérkeznek a családokhoz a szeptemberi támogatások: a családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) - jelentette be az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Novák Katalin ismertetése szerint a családtámogatásokat hétfőn utalják el, míg a posta kedden kézbesíti az ellátásokat. Hozzátette:

az előre hozott utalás csaknem 1,3 millió családnak jelent majd könnyebbséget.

Az államtitkár a tanévkezdést megkönnyítő intézkedéseket ismertetve azt hangoztatta, a kormány minden segítséget megad, hogy a családoknak minél kisebb tehertételt jelentsen a szeptemberi iskolakezdés.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár azt mondta, 2010-hoz képest jövőre 550 milliárd forinttal nőnek az oktatási rendszerre fordított források, ez a növekvő GDP mellett is növekedést jelent.

Közölte, szeptembertől 751 ezer általános oskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdi meg tanulmányait az iskolákban, az óvodások száma pedig 314 ezer.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×