Közel ezer településen volt munkája a katasztrófavédelemnek

InfoRádió
2017. augusztus 23. 09:09
Befejeződött az országos szúnyoggyérítési program - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban.

Augusztus harmadik hetében véget ért a június elsején kezdődött, országos szúnyoggyérítési program – mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

„13 héten keresztül mintegy 714 ezer hektáron hajtottak végre légi és földi, kémiai vagy biológiai szúnyoggyérítést. Az országos program költsége a tavalyi évekhez hasonlóan 1,5 milliárd forint volt, amellyel az alvállalkozókat foglalkoztató konzorcium gazdálkodott.”

Hajdu Márton elmondta, az elmúlt években már bevált rendszer szerint az állampolgári bejelentéseket a szakértők megvizsgálták, így volt lehetőség arra, hogy egyes települések bekerüljenek a programba, illetve ott ne legyen gyérítés, ahol a szúnyogártalom csökkent.

„A hatékonyság érdekében a gyérítési program összehangoltan zajlott, hogy az önkormányzatok által megrendelt és az országos program kiegészítse egymást. A teljes programban összesen 956 településen zajlott szúnyoggyérítés" - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hajdu Márton
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást