eur:
393.38
usd:
367.83
bux:
66325.88
2024. április 24. szerda György

Szegedi parkolóbérletek: megszólalt az ügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség nem folytat eljárást a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között ingyenesen kiosztott parkolóbérletek ügyében - közölte Kovács Katalin szóvivő szerdán.

A szóvivő közölte: az ügyben sem hivatalból, sem más hatóság megkeresésére nem indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészég, sem a szegedi regionális osztálya. Az ügy áttétellel sem került a főügyészségre.

Szabó Bálint, Likvid Kontroll Kft. vezetője korábban, szegedi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított az ügyben. Botka László (MSZP) polgármester a város pénzéből helyi és megyei rendőri vezetőket korrumpálhatott - mondta. A polgármester maga döntött arról, hogy kik tartozzanak abba a körbe, akik bárhol és bármikor ingyen parkolhatnak Szegeden - állította. Hozzátette: ezek között volt a városi rendőrkapitány és a megyei rendőr-főkapitány személyes használatú autója is.

Egy makói sajtótájékoztatóján Szabó Bálint azt is mondta, hogy mivel az ügyben rendőri vezetők is érintettek, az eljárást az NNI átadta a nyomozó ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×