eur:
393.29
usd:
367.55
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Jelentős bírságra figyelmeztet a NAV - erről kevesen tudnak

Jelentős bírságra figyelmeztet a NAV - erről kevesen tudnak

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága a Rendőrséggel közösen egy belvárosi telefonboltot, illetve annak környékét ellenőrizte.

Az ellenőrzéseken mintegy 3200 doboz adózatlan cigarettát és 12 kilogramm dohányt találtak a pénzügyőrök. Három esetben a dohánygyártmányok szállítására használt gépkocsit is lefoglalták, valamint több mint négymillió forint jövedéki bírságot is kiszabtak - közölte a NAV.

A hatóság felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon kizárólag engedélyezett Nemzeti Dohányboltban lehet jogszerűen dohányterméket árusítani. Ezek ellenőrizhető forrásból származnak, minden esetben magyar adójeggyel, vagy zárjeggyel vannak ellátva, tehát forgalmazásuk legális. Fontos tudni, hogy az adózatlan – például a Nemzeti Dohánybolton kívül vásárolt – dohánytermék birtoklása törvénysértő. Ezen kívül a bizonytalan eredetű füstölnivalók összetétele ismeretlen, így azok fokozottabb egészségi kockázatot jelenthetnek.

Az adózatlan dohánytermék birtokosa a lefoglaláson kívül minimum 30 ezer forint bírságra is számíthat.

Aki adózatlan dohányterméket engedély nélkül árusít, legalább 5 millió forint pénzbírságot kaphat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×