eur:
394.62
usd:
369.51
bux:
65597
2024. április 23. kedd Béla
Autósok, figyelem: komoly ellenőrzést tart a rendőrség

Autósok, figyelem: komoly ellenőrzést tart a rendőrség

Szerdától három napon keresztül ellenőrzi a rendőrség a megengedett sebességhatár betartását - mondta el az InfoRádióban az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Háromnapos ellenőrzés-sorozat kezdődik: a magyar rendőrség is csatlakozik a TISPOL SPEED elnevezésű, európai szintű, összehangolt ellenőrzéshez – mondta el Vattainé Székely Noémi, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

„Az akció elsősorban a megengedett sebességhatárt túllépő vezetők kiszűrésére irányul, hiszen a statisztikák azt mutatják, hogy a gyorshajtás okozza a legtöbb balesetet, ezen kívül a rendőrök természetesen a többi szabálytalanságra is odafigyelnek. Cél továbbá az illegális migrációval, embercsempészéssel, kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve egyéb vagyon elleni bűncselekmények felderítése és megszakítása is.”

Az ország több pontján vannak ellenőrzőpontok, ahol elsősorban a sebességet mérik, de mindent ellenőriznek, amit szoktak – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Vattainé Székely Noémi hozzátette, a TISPOL SPEED ellenőrzést évente kétszer, mindig más témában rendelik el.

„Van, amikor a passzív biztonsági ellenőrzésre, máskor a buszokra-teherautókra fókuszál, most pedig a sebességtúllépésre. A fő cél, hogy 2020-ra felére csökkenjen a halálos balesetek száma.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×