eur:
392.71
usd:
366.16
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Csütörtöktől a Nyugati tér környékét is jobb elkerülni

Csütörtöktől már a Nyugati téren is forgalomkorlátozásokra lehet számítani a 3-as metró felújításának előkészületei miatt. Az Árpád hídnál és az Újpest-Városkapu metróállomásoknál már korábban elkezdtek dolgozni.

Csütörtökön már a Nyugati téren is elkezdik a 3-as metró a felújításának előkészületeit. A BKV közölte, hogy ezért várhatóan október 31-éig forgalomkorlátozások lesznek a környéken, mert a metrópótláshoz szükséges út- és forgalomtechnikai munkálatokat. Közúti jelzőrendszert építenek ki, áthelyezik a közműveket, és utat is építenek.

A nappali munkavégzés miatt a Margit híd irányából balra a Váci útra kanyarodó két forgalmi sávból csak a belső lesz járható; a Bajcsy-Zsilinszky útról balra, a Margit híd irányába nem lehet kanyarodni, a visszafordító sáv járható marad. A Teréz körútról jobbra, a Váci útra kanyarodva sávszűkület várható. A Váci úton a Margit híd felé jobbra kanyarodó sávot egy szakaszon lezárják, de jobbra kanyarodni továbbra is lehet. A Váci útról a visszafordító és a balra az Oktogon felé kanyarodó két forgalmi sáv közül csak a belsőn lehet közlekedni.

A 3-as metró északi szakaszán már elkezdték a rekonstrukció előkészületeit, az Árpád hídnál várhatóan október végéig tartanak a Váci út – Róbert Károly körút csomópontjában a metró felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkálatok, ezért jelenleg is korlátozások vannak a környéken. Az Újpest-Városkapu metróállomásnál is dolgoznak a felújítás előkészítésén, a Váci út belvárosba vezető oldalán a szélső forgalmi sávot lezárták, az útszűkület augusztus 31-ig marad érvényben, autóbuszmegállót is kialakítanak itt.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek korábban azt mondta, ha szeptember elejéig aláírják a szerződést a Strabaggal az északi szakasz hat állomásának felújításáról, akkor a munkálatok októberben megkezdődhetnek. A Strabag 24 milliárd forintért vállalta a beruházást. Bolla Tibor hozzátette: a hat megállónak 2018. november végéig kell elkészülnie, így bő egy év alatt megújulhat az Újpest-Központi, az Újpest-Városkapui, a Gyöngyösi utcai, a Forgách utca, az Árpád hídi és a Dózsa György úti metróállomás.

A BKV vezetése abban is bízik, hogy a 3-as metró alagútjának és biztosítóberendezéseinek felújítására kiírt tender eredményhirdetésével sem kell tovább várni augusztus végénél. A társaság a lehető leghamarabb szeretné megismételni a két közbeszerzési eljárást, a szakértők mindenekelőtt azt vizsgálják, kell-e bármit is változtatni a kiíráson ahhoz, hogy az végre eredményes legyen.

Tarlós István főpolgármester júniusban beszélt arról, hogy a főváros nem kap plusz pénzt a kormánytól a munkálatokra, amelyet ezért saját maradványából egészít ki. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén júniusban mondta el, hogy a főváros, a kormány és Brüsszel, vagyis az Európai Bizottság ennek a programnak a három szereplője, ezért egyeztetésre van szükség, hogy Budapest további uniós forrásokból az egész metróvonalat fel tudja újítani.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×