eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Drasztikus változtatásra készül a MÁV

Drasztikus változtatásra készül a MÁV

Testkamerákat tesztel a Budapest környéki kalauzokon a MÁV Start, a cég azt reméli, hogy a kép és hang rögzítésére is alkalmas berendezések révén visszaszorulnak a jegyvizsgálókkal szembeni támadások.

A MÁV Start 25 jegyvizsgáló önkéntes részvételével testkamerák gyakorlati tesztelésébe kezdett - írja a hvg.hu. Három, ipari felhasználásra szánt speciális kamerákat gyártó cég termékét próbálják ki a legforgalmasabb budapesti elővárosi vonalakon, a felvételeket a vasúttársaság a jogszabályoknak megfelelően kezeli – jelentette be a vasúttársaság.

Az önkéntes jegyvizsgálókon kitűző jelzi az utasok számára, hogy hang- és képrögzítés történik. A tesztelésben részt vevő dolgozók legalább tíz alkalommal fogják használni a kamerákat, ezután alapos értékelést adnak. A cégvezetés ezeket feldolgozza, majd dönthet, hogy bevezeti-e a rendszert.

Idén eddig 53 kalauz lett valamilyen támadás elszenvedője - írta a MÁV-Start. Pedig akár öt év börtönbüntetést is kaphat, aki közfeladatot ellátó személy sérelmére erőszakos bűncselekményt követ el. 2013 és 2015 között évente 50-70 esetet jelentettek, ami még úgy is sok, hogy a többségük nem járt sérüléssel. Leggyakrabban az érvényes jegy nélkül utazók lépnek fel fenyegetően a jegyvizsgálókkal szemben.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×