eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk
45 halott, csaknem tízezer sérült

45 halott, csaknem tízezer sérült

Mintegy 150 millió forintnyi bírságot szabtak ki a munkavégzéssel összefüggésbe hozható szabálytalanságok miatt a munkaügyi hatóság emberei – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaügyi osztályának első féléves összefoglaló jelentéséből.

Az ellenőrzött munkáltatók 78,3 százalékánál tapasztaltak munkavédelmi szabálytalanságot a hatóság emberei az első fél évben, ez az arány 6,3 százalékkal alacsonyabb a 2016-os év azonos időszakában tapasztaltakhoz képest – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi főosztályának jelentéséből. Az ellenőrzések során 116 868 fő munkavállaló munkavégzési körülményeit vizsgálták. Szabálytalanságokat az ellenőrzött munkavállalók 69 százalékánál tapasztaltak, ez 2,1 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakában mért adatnál.

A munkaügyi szabálytalanságok döntő többsége – az előző évekhez hasonlóan – továbbra is a veszélyes anyagok alkalmazásából eredő kockázatok becslésével, értékelésével kapcsolatos előírások be nem tartásából, a munkavédelmi ismeretek hiányából, valamint az építőiparban gyakori esési balesetekből adódik. 

A hatóság több mint 90 millió forint bírságot szabott ki a munkaadókra.

Valamelyest nőtt az év első hat hónapjában a munkahelyi halálesetek száma, a foglalkoztatás során 45-en vesztették életüket, 9 fővel többen, mint a tavalyi első fél évben. A munkabalesetek száma némileg csökkent, azonban a hatóságok még így is közel tízezer esetet regisztráltak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×